Hirdetés
Hirdetés

Idős asszony nyakából tépte ki a 450 ezret érő nyakláncot

Borsodihír | 2024. 09. 08. | 09:41:31
A férfit elítélte az Ózdi Járásbíróság.
Idős asszony nyakából tépte ki a 450 ezret érő nyakláncot
A lánc visszakerült a tulajdonosához (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet szeptember 6-án az Ózdi Járásbíróság annak a terheltnek az ügyében, aki egy idős sértett nyakából kitépte az arany nyakláncot. Az ítéletben megállapított tényállás szerint a terhelt szeptember 2-án a kora esti órákban felfigyelt a padon ülő 73 éves sértettre, és meglátva az asszony nyakában lévő arany nyakláncot elhatározta, hogy megszerzi azt. A férfi elhaladt közvetlenül a sértett előtt, majd jobb kezével visszanyúlva, egy hirtelen mozdulattal letépte a mintegy 450 ezer forint értékű ékszert, és azzal elfutott. A sértett idős kora miatt nem volt képes a bűncselekmény elhárítására vagy arra, hogy a vádlott után szaladjon, azonban segítségért kiáltott, melyet a közelben tartózkodók meghallottak, a férfi után eredtek, majd őt feltartóztatták a rendőrség kiérkezéséig. A lánc lefoglalás útján megtérült.

A bíróság a vádlottat kifosztás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését és kisebb súllyal a kár megtérültét, ezzel szemben súlyosító körülmény volt a férfi büntetett előélete, az önhibából eredő ittas állapotban történő elkövetés és az erőszakos vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, azt a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyészég három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. 

Hirdetés
Hirdetés