Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idős nőt fosztott ki Ózdon: elítélték

borsodihir.hu | 2024. 07. 10. | 15:35:41
A Vasvár út egyik lépcsőháza előtt történt az eset.
Idős nőt fosztott ki Ózdon: elítélték
Erőszakkal elvette a nő táskáját (Fotó: Illusztráció/freepik.com )
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bíróság elé állítás keretében hozott ítélet az Ózdi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben kifosztás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott 2024. június 28-án 13 óra körüli időben Ózdon, a Vasvár út egyik lépcsőháza előtti padon ülő 83 éves sértetthez lépett, majd megragadta az idős hölgy csuklóján lévő táskát és azt többször erősen megrántotta. A rántások következtében a táska leakadt a sértett csuklójáról, amellyel a vádlott elfutott a helyszínről.

A sértett idős kora és a mozgásszervi betegségei okán nem volt képes a bűncselekmény elhárítására, vagy arra, hogy a vádlott után szaladjon. A gyanúsított a táska és a benne lévő mobiltelefon eltulajdonításával 9 500 forint kárt okozott, mely lefoglalás útján megtérült.

A bíróság a vádlottat kifosztás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek a végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, büntetlen előéletét, azt, hogy négy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, a kár teljes egészében megtérült. Ezzel szemben súlyosító körülmény az erőszakos vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés