Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Ismerjük meg közelebbről a CASCO biztosítást!

borsodihir.hu | 2023. 11. 19 | 19:42:03
XXX
Ismerjük meg közelebbről a CASCO biztosítást!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kell frontális balesetet szenvednünk ahhoz, hogy autónkban számottevő kár keletkezzen. Olykor egy apró figyelmetlenség is elegendő ahhoz, hogy megtörténjen a baj és mélyen a zsebünkbe kelljen nyúlni a javítás miatt. A CASCO biztosításról már sokan hallottak, de a többség nem tudja, pontosan mire jó.

A Genertel Biztosító CASCO terén is segíthet, illetve teljes körű tájékoztatást tud nyújtani. A magas infláció, valamint a folyamatosan növekvő alkatrészárak mellett különösen fontos, hogy legyen alattunk egy anyagi védőháló és felkészüljünk a váratlan kiadásokra.

Mi a különbség a CASCO és a KGFB között?

A teljes körű CASCO fedezetet nyújt azokra a károkra, melyeket véletlenül okozunk saját gépjárművünkben vagy valamilyen természeti jelenség miatt következnek be. Emellett az üvegkárra, lopáskárra, rablásra és részlopásra is kiterjed. 

A kötelező felelősségbiztosítást, ahogy arra a neve is utal, mindenképp meg kell kötni, ezt jogszabály mondja ki. Ezzel ellentétben a CASCO biztosítást bár nem muszáj, azonban autónk értéke, illetve az elővigyázatosság indokolhatja megkötését.

Pontosan mire terjed ki a CASCO?

A Genertel teljes körű CASCO biztosítása olyan fő kockázati eseményekre vonatkozik, melyek a mindennapos életben bármikor előfordulhatnak. Mindössze pár példát említve ilyenek az elemi károk, a lopás- vagy a töréskár.

A Genertel biztosítás egyik nagy előnye, hogy a biztosítást teljes mértékben saját igényeinkre tudjuk szabni, hiszen lehetőségünk van a kiegészítők között is válogatni. Ez azt jelenti, hogy az alapfedezeten felül további kiegészítő fedezeteket is bevehetünk a csomagunkba. Így a biztosítás akár a meghibásodott autónk elszállítására, a poggyászok védelmére vagy a járműben utazók balesetbiztosítására is kiterjedhet.

Kiegészítő biztosítások - Teljes védelem egy kis felárért cserébe

A Genertel Casco biztosításához tizenegy különféle kiegészítő választható. Az úgy nevezett háztól-házig szolgáltatás keretein belül káreseménykor autónkat szervizbe szállítják. A szolgáltatás igénybevételéhez a nap huszonnégy órájában kérhetünk telefonos segítséget. A szakemberek ekkor a sérült gépjárművet a lakóhelyünkhöz legközelebb eső műhelybe szállítják, majd a javítást követően visszaviszik lakhelyünkre.

Sajnos előfordulhat, hogy étéktárgyainkat az előzetesen gondosan lezárt autóból tulajdonítják el. A poggyászlopás biztosítás akkor téríti meg ötvenezer forintos összeghatárig a kárunkat, ha személyes használati tárgyat rabolnak el, miközben a gépjárműben ülünk, vagy az autó csukott kesztyűtartójából, esetleg lezárt csomagtartójából úgymond dolog elleni erőszakkal lopják el a tárgyainkat. 

Ha kifejezetten az elektromos kütyüinkre szeretnénk védelmet, akkor a Smart poggyászbiztosítás jelenti a megoldást.

Kapcsolódó hírek
Új külsőt kaphat az ózdi nappali melegedő
Új külsőt kaphat az ózdi nappali melegedő
Az épület tetejére napelemeket is szerelnének.
Lakásvásárlás: 70 százalék készpénzzel fizet
Lakásvásárlás: 70 százalék készpénzzel fizet
A 40-49 év közötti korosztály átlag 45,2 millió forintot költött új ingatlanra.
Teljes pályazár az M30-ason, Arnótnál
Teljes pályazár az M30-ason, Arnótnál
A táblát tartó szerkezet elmozdult a helyérből
Ekkortól pályázhatnak a vállalkozások elektromos autóra
Ekkortól pályázhatnak a vállalkozások elektromos autóra
Személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz vásárlását támogatják.
Lázár azt szeretné, ha a 65 év felettiek és 14 év alattiak ingyen utazhatnának
Lázár azt szeretné, ha a 65 év felettiek és 14 év alattiak ingyen utazhatnának
Kedveznének a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés