Hirdetés
Hirdetés

Ismét bizalmat szavaztak a miskolci színház igazgatójának

borsodihir.hu | 2024. 08. 29. | 14:25:25
Béres Attila újabb öt évig irányíthatja a teátrum munkáját.
Ismét bizalmat szavaztak a miskolci színház igazgatójának
Béres Attila (k.) és a Művészeti Tanács Tagjai (Fotó: Éder Éva)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc képviselő-testülete száz százalékban támogatta Béres Attila igazgatói pályázatát, így újabb öt évig ő vezetheti a miskolci teátrumot a Művészeti Tanáccsal közösen - közölte a színház sajtóosztálya. 

– Az elmúlt időszakban sokszor mondtam: meggyőződésem, hogy ezért a közösségért, ami ebben a színházban és ebben a városban van, bármit érdemes a vezetőknek vállalni. Bármilyen harc, küzdelem és nehézség könnyen vállalható egy ilyen közösségért – fogalmazta meg gondolatait a társulat előtt az igazgató augusztus 29-én, amikor a városi közgyűlésen kiderült: 2030. január 31-ig újabb öt évre ismét ő lesz a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. 

– Újabb öt évig vezethetjük mi a színházat. Mi, hiszen nem csak nekem szavaztak bizalmat, hanem a Művészeti Tanácsnak, így Keszég Lászlóval, Rusznyák Gáborral, Szabó Mátéval és Szőcs Arturral, és persze Cser Ádámmal és Kozma Attilával újabb öt évig folytathatjuk azt a munkát, amit sok évvel ezelőtt elkezdtünk. Értetek, a társulatért, a városért, ezért a közösségért. Az igazgatóválasztás folyamatának, a várakozásnak a legmeghatóbb pillanata számomra az augusztus 22-i társulati szavazás volt, melyen a társulat 98 százaléka engem támogatott. Ígérem, hogy a továbbiakban is igyekszem megfelelni nektek – zárta gondolatait meghatódva Béres Attila.

Hirdetés
Hirdetés