Hirdetés
Hirdetés

Két részeg "alakított" a miskolci villamosmegállóban

birosag.hu | 2024. 09. 24. | 15:36:33
Szóváltásba keveredtek, majd elsült egy gázriasztó fegyver is. Most született ítélet.
Két részeg "alakított" a miskolci villamosmegállóban
Egyszer csak előkerült egy gáz-riasztó fegyver (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2023 februárjában szóváltásba keveredtek Miskolcon, majd egyikőjük egy gázriasztó fegyvert is elsütött.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő sértett szidalmazni kezdte a szintén ittas elsőrendű vádlottat egy miskolci villamosmegállóban, aki ezen feldühödve odament a férfihoz és arcon ütötte, térdhajlaton rúgta őt, amelynek hatására a sértett a földre esett. Az elsőrendű vádlott ezt követően távozni készült, majd – miután a sértett és a társaságában lévő másodrendű vádlott valamit kiáltottak neki és ezáltal immár hárman szóváltásba keveredtek – a másodrendű vádlott elővette az engedéllyel tartott gázriasztófegyverét és azzal az elsőrendű terhelt irányába lőtt kb. 3 méter távolságról. Az elsőrendű vádlott ekkor menekülőre fogta, a másik terhelt azonban – kezében a fegyverrel – követte őt, miközben hangosan megöléssel fenyegette.

A vádlottak cselekményének az időközben a helyszínre érkező rendőrjárőrök vetettek véget. A sértettnek horzsolásos, nyolc napon belüli sérülése keletkezett.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A bíróság az elsőrendű vádlottat garázdaság vétségében, míg a másodrendű vádlottat fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, előbbi terheltet 150 ezer forint, társát 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélve. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a két férfi büntetlen előéletét és másodrendű vádlott előrehaladott korát, míg súlyosító körülményként jelentkezett az ittas állapotban történő elkövetés mellett a hasonló bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés