Hirdetés
Hirdetés

Fejesgólokkal verte a Zetét a Dósgyőr

| 2024. 09. 28. | 16:59:41
Küzdelmes, olykor jó iramú mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó csapat győzött.
Fejesgólokkal verte a Zetét a Dósgyőr
Fontos győzelmete arattak a fiúk! (Fotó: Borsodihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Zalaegerszegi TE csapatát fogadta stadionjában a Diósgyőri VTK labdarúgógárdája az NB I. 8. fordulójában szeptember 28-án délután. A meccs előtt a DVTK kilenc ponttal a tabella 6. helyét foglalta el, míg a ZTE hét egységgel a 9. pozícióban tanyázott. A találkozóra a diósgyőri játékosok egyenpólóban vonultak a pályára, felhívva a figyelmet az állatok világnapjára.

Sorra dolgozta ki helyzeteit a DVTK a találkozó elején, és fölénye a 10. percben máris góllá érett: Rakonjac fejesével megszerezte a vezetést. Szöglet után röviden szabadítottak fel a vendégek, Sanicanin bal oldalról érkező keresztlabdáját a hazai ék kissé jobbról a kapu jobb oldalába fejelte (1–0).

A bekapott gól után megérkezett a ZTE is a meccsbe, jelezte ezt gyors egymásután elvégzett két szöglete, de próbálkozásaik veszélytelenek voltak Sentic kapujára. A félidő közepére nagyon leült a meccs; a csapatok lanyha passzolgatással támadgattak, azokat pedig még a tizenhatos előtt levédekeztek az ellenfél játékosai. A zalaiak ébredtek előbb, Evangelu Dénes elé emelt, aki az ötösről a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót Ipalibo küldte meg 11 méterről, ezt Csorbadzsijszki blokkolta. Az ellentámadásból 10 méterről Franchu lőtt elemi erővel, ebbe Evangelu vetődött bele. Ezzel hosszú időre el is lőtte mindkét csapat patronjait, mert bár voltak a futball szépségeit megmutató egyéni megmozdulások, ötletes megoldások, a kapuk nem forogtak veszélyben. A félidő hajrája a vendég feketemezeseké volt. Előbb Sajbán lőtt öt méterről kapu fölé, majd Dénes 20 méterről bombázott centikkel a bal kapufa mellé. Gól azonban nem született, így egygólos hazai előnnyel vonultak öltözőikbe a csapatok.

Jó iramban kezdődött a második játékrész. Előbb Rakonjacnak volt egy ígéretes helyzete egy hosszú indítás után, a kapuból messze kifutó Gundel-Takács azonban egy ütemmel előbb ért a labdához és messze a mezőnybe rúgta azt, majd a másik oldalon Szendrei közeli lövését fogta meg a diósgyőri kapus, és volt egy les miatt érvénytelenített gólja is a zalai csapatnak.

Ahogy teltek a percek, úgy vált egyértelműbbé a vendégek fölénye, és az 54. percben Mim révén ki is egyenlítettek, aki Dénes beadását 14 méterről, középről fejelte a bal alsóba (1–1).

A gól után hármat cserélt a DVTK mestere. Ennek azonban egyelőre nem sok látszata volt, hiszen a piros-fehérek térfelükre szorultak és masszív védekezésre kényszerültek. Labdaszerzés után a vendégek letámadásaival szemben is tehetetlenek voltak. Ezzel együtt, köszönhetően a szervezett védekezésnek, Sentic számára eseménytelen volt a mérkőzés. A félidő közepére tértek vissza a meccsbe a hazaiak, és hamarosan gólt is szereztek. A 67. percben egy jobboldali szögletből beívelt labdát Szatmári fejelt hét méterről a kapu bal alsó sarkába (2–1).

Néhány percig még kitartott a hazai nyomás, majd kiegyenlítetté vált az egyébként jóiramú játék. A mérkőzés hajrájához közeledve a kapuk is egyre többet voltak veszélyben. a befejezés azonban mindkét oldalon pontatlan volt. Hét percet hosszabbított a játékvezető. A találkozó végére mindkét csapat nagyon elfáradt. vendégek foggal-körömmel harcoltak az egyenlítő gólért, amire egyébként a játék képe alapján rászolgáltak volna, míg a hazaiak igyekeztek kivédekezni a játékidőt. Sikerült nekik, a DVTK rendkívül fontos győzelmet aratott, és a tabella harmadik helyére ugrott.

Diósgyőri VTK–Zalaegerszegi TE FC 2–1
Diósgyőr, DVTK Stadion, 4107 néző. V: Antal P.
Diósgyőri VTK: Sentic - Szatmári, Lund, Csorbadzsijszkij, Sanicanin - Vallejo (Pozeg Vancas, 65.) - Jurek (Acolaste 57.), Rakonjac (Kampecisz, 84.), Holdampf, Gera (Raraszalla, 57.) - Franchu (Klimovics, 57.)
Zalaegerszegi TE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelu, Várkonyi, Csóka (Medgyes, a szünetben), Mim - Sankovic, Ipalibo (Nyíri, 82.) - Dénes (Croizet, 71.), Kiss B. (Spoljaric, 72.), Sajbán (Fucak, a szünetben)
Gól: Rakonjac 10., Szatmári 68., ill. Mim 55.)

Hirdetés
Hirdetés