Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hármat vágott a Fradi a Mezőkövesdnek

Borsodihír | 2024. 03. 31. | 19:52:02
A találkozó jelentős részében alárendelt szerepet játszott a hazai csapat
Hármat vágott a Fradi a Mezőkövesdnek
Nem volt egy súlycsoportban a két csapat (Fotó: Borsodihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Ferencváros csapatát fogadta a Mezőkövesd Zsóry FC a városi stadionban március 31-én az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A mérkőzés eredménye annyiban befolyásolhatta a csapatok tabellán elfoglalt helyét, hogyha pontot szerez a Mezőkövesd, akkor megelőzi a Kisvárdát és a 11. helyre lép előre, míg a Ferencváros a pontszerzésével erősítheti a vezető pozícióját. A fővárosi csapatot rengeteg drukker követte a matyóvárosba, a vendégszektor jószerivel tele volt, de a többi szektorban is voltak zöld-fehérbe bújt nézők.

A mérkőzést Csonka Bence vezette, és sípjelére fehérben játszó hazaiak indították útjára a labdát. Az első percekben a kezdeményezőbbek a feketében játszó vendégek voltak. A Mezőkövesd védekezésre rendezkedett be és a gyors kontrákban bízott. Egy ilyenből az 5. percben lőttek jobb szélről, 23 méterről kevéssel Varga kapuja fölé. Innentől kezdve jóiramú mezőnyjáték folyt, a csapatok felváltva vezették támadásaikat, de egyik kapu sem forgott veszélyben. Az első gólhelyzetet a Kövesd jegyezhette, Samperio lerázta védőjét a bal szélen, beadásáról Drazic épen csak centikkel maradt le a kaputól 3 méterre. Pár perccel később a másik oldalon Zachariassen villant, Marquinhostól mesteri labdát kapott, amit 10 méterről a vert helyzetben lévő Piscitelli felett perdített kapura, a labda azonban kijött a kapufáról. A 20. percben hatalmas bravúrt mutatott be a hazai hálóőr; egy szabadrúgáskombináció végén Loncar fejelt kapura, a labda megpattant Cisse fején, a bal felsőbe tartó labdát azonban Piscitelli ki tudta piszkálni. 

A Ferencváros-fölény mellett a folyamatos játékot a Mezőkövesd szabálytalankodásai gyakran szakították meg. Próbálkozott ugyan a Kövesd, viszont nem jutottak az ellenfél kapuja közelébe. A 37. percben egy nagy védelmi hiba után Loncar révén megszerezte a vezetést a Ferencváros. 

A labdát kihozó Mezőkövesdet a tizenhatosa előterében erőszakosan támadta le a fővárosi csapat, a labda, immár a büntetőterületen belül, több passz után a hazai Lukichoz került, aki Loncarnak passzolta, a ferencvárosi játékos pedig 7 méterről a kifutó kapus mellett lőtt a jobb alsóba (0–1).

 A félidő hátralévő részében még volt egy-egy helyzet mindkét kapu előtt, újabb gól azonban nem született.

Küzdelmes játékot, sok egy-egy elleni csatát hozott a második félidő eleje, majd ezt a helyzetet a Ferencváros második gólja törte meg az 50. percben. 

Marquinhos pontatlan passzát a hazai védő, ugyancsak ponttalanul Loncarhoz továbbította, aki 16 méterről laposan lőtt a bal alsóba (0–2).

A gól után is az FTC dominált, szinte minden akciója veszélyt jelentett a hazai kapura, a Mezőkövesd azonban az ötöse körül tömörülve fejjel, lábbal, testtel igyekezett megakadályozni az újabb vendégtalálatot. A hazaiak a támadásépítésig sem jutottak el, a labdát már a saját térfelükön elveszítették, az ellenfél kapusa pedig csak akkor találkozott a labdával, ha a Ferencváros játékosai hátrafelé adogattak és abba bevonták a hálóőrt is. Közben 6 méterről Zachariasen fejelt egy felsőlécet, a lefelé vágódott labda azonban a gólvonal elé pattant le. A Mezőkövesd teljesen alárendelt szerepet játszott a meccsnek ebben a szakaszában. A félidő második felére csökkent a nyomás a hazai csapaton, már három-négy passz erejéig meg tudták tartani a labdát, de az FTC kapuja közelébe nem tudtak jutni. Vargának a félidőben először a 81.percben volt dolga, Cseri 25 méterről megeresztett nem túl erős löketét hárította biztosan. A másik oldalon Piscitelli a bravúrok sorozatát mutatta be.

A 85. percben azonban ő is tehetetlen volt, a hálójában a Fradi harmadik gólja. Az ötös köröli kavarodásból a labda Varga Barnabás elő került, aki 10 méterről a laposan lőtt a hálóba (0–3).

 A rendes játékidő utolsó percére is maradt egy hazai kapusbravúr. Piscitelli rosszul futott ki, elvitték mellette a labdát, a támadó azonban a védőjátékosok miatt csak késve tudott lőni, abba pedig a már visszaért hálóőr belevetődött. A háromperces hosszabbításban is volt védenivalója a kövesdi hálóőrnek, gól azonban már nem esett. 

Mesterszemmel: 

Milanovics Milan (Mezőkövesd): - Megérdemelten nyert a Ferencváros, jól fociztak ma. Nálunk az első 40 perc jól sikerült, támadásokat vezettünk. Az első hibánk után a Ferencváros megbüntetett bennünket. A második gól után gödörbe kerültünk. Két találat előtt is nálunk volt a labda, így kaptunk gólokat.

Dejan Stankovic (Ferencváros): - Az első 30 perc nem úgy zajlott, ahogy mi szerettük volna. A hazai csapat jól védekezett, kontrákat vezetett, mi pedig labdákat adtunk el. Az első gól után sikerült úgy játszani, ahogy terveztük. 

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 4130 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Loncar (38., 51.), Varga B. (85.)
sárga lap: Molnár (27.), Beriasvili (32.), illetve Maiga (35.)
Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai, Beriasvili, Lukic, Vajda (Pillár, 57.) - Brtan, Szolgai (Kócs-Washburn, 58.), Cseke - Molnár (Cseri, 69.), Drazic (Szalai, 88.), Samperio (Karnyickij, 69.)
Ferencváros: Varga Á. - Makreckis, Abena, Cissé, Civic - Maiga (Pászka, 65.), Loncar (Traoré, 78.) - Zachariassen, Katona B. (Ben Romdhane, a szünetben), Marquinhos (Szevikjan, 78.) - Kodro (Varga B., 65.)

Az állás:
1FERENCVÁROSI TC251744652355
2PAKSI FC261556453150
3FEHÉRVÁR FC261349433643
4DVSC261169403239
5PUSKÁS AKADÉMIA FC269107382937
6MTK BUDAPEST2610610354936
7DVTK2510510404235
8KECSKEMÉTI TE2610412374034
9ÚJPEST FC2610412355034
10ZTE FC269512415132
11KISVÁRDA MASTER GOOD266218274420
12MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC265516244320
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés