Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ki fejezi be a sátai óvoda építését?

Borsodihír | 2024. 06. 07. | 16:07:24
Az ingatlan 75 százalékos készültségű.
Ki fejezi be a sátai óvoda építését?
A gyerekek biztosan örülnének az új épületnek (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat az elkészült kivitelei tervek alapján 2019-ben közbeszerzési eljárást indított az óvodai közszolgáltatás megvalósítására, ami egy bölcsődei csoportszobával egészült volna ki. 2020 januárjában feltétellel aláírták a szerződést, majd megtörtént a munkaterület átadása-átvétele 2021 júniusában. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után a rendelkezésre álló költségforrás felhasználásával – az építési anyagok drasztikus drágulása miatt – a tervezett létesítmény teljes megvalósítása ellehetetlenült, a kivitelező 75 százalékos készültségi fokot ért el, majd a szerződés 2022. február 28-án megszűnt – olvasható a június 7-i Közbeszerzési Értesítőben.

A tervek szerint a Kolozsvári út 6. szám alatt egy két csoportszobás óvoda és egy egy csoportszobás bölcsőde létesül melegítő konyhával és kiegészítő helyiségekkel. Az önkormányzat kiegészítő pályázati támogatást kapott a létesítmény befejezésére, így keresik azt a kivitelezőt, aki ennek eleget tesz.

Elmaradt munkák: fűtésszerelés, épületvillamosság, burkolás, szárazépítés, vakolás, ácsmunka, állványozás, közmű rákötése, gázterv készítése, tereprendezés, szemét elszállítása, betonozás, egyéb kőműves munkák. A beruházás befejezésére 120 nap áll rendelkezésre.

A projektre június 24-ig lehet pályázni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés