Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos Budapesten értékelt

| 2016. 06. 07. | 17:08:04
Szerinte az MSZP továbbra is bevándorláspárti.
Kósa Lajos Budapesten értékelt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A politikus budapesti sajtótájékoztatóján a keddi parlamenti határozathozatalokat értékelte. A legfontosabb döntésnek az alaptörvény hatodik módosítását nevezte, amely alapján új különleges jogrendi helyzetként bekerül az alkotmányba a terrorveszélyhelyzet. A javaslatot azonban a "balliberális kispártok" és a szocialisták nem támogatták - mondta Kósa Lajos, amit úgy kommentált, hogy az MSZP továbbra is bevándorláspárti politikát képvisel, csakúgy, mint az egész európai baloldal. Megjegyezte: a magyar baloldal elutasította, hogy a katonákat fel lehessen használni terrorveszély esetén a magyar emberek védelme érdekében.

Elfogadták a földtörvény módosítását

Kósa Lajos beszámolt arról is, hogy - szintén kétharmados támogatással - elfogadták azt a földtörvény-módosítást, amely "még inkább védi a magyar gazdák érdekeit a földárveréseknél". 

A takarékszövetkezetek betétesei biztonságban legyenek

A takarékszövetkezeteket érintő törvénymódosításról - amelyről kedden vitázott és délután már dönt is az Országgyűlés - a frakcióvezető azt mondta: a parlament lehetővé teszi, hogy - a többi bankhoz hasonlóan - a takarékszövetkezetek és a Takarékbank esetében is a nemzeti banknál lévő bankfelügyelet vizsgálja a működés törvényességét, megakadályozandó további pénzügyi botrányok kialakulását. A Fidesz-KDNP-frakció megszavazza a törvénymódosítást, ami azt jelenti, hogy széles körű lesz a betétesek érdekének védelme - közölte a frakcióvezető.

A takarékszövetkezeti törvénymódosítás és az FHB igazgatóságát vezető Spéder Zoltán közti esetleges összefüggést firtató felvetésre Kósa Lajos azt válaszolta: a pénzügyi közvetítő szférában erős a verseny, amelynek szereplői "mindenfélét terjesztenek a sajtóban egymásról, önmagukról". A Fideszt ez nem érdekli, a kormánypárt azt tartja fontosnak, hogy a takarékszövetkezeti rendszerben érdekelt 130 ezer ember legyen legalább olyan biztonságban, mint más bankok betétesei, befektetői - mondta Kósa Lajos. Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy van-e politikai vonatkozása az ügynek, szerinte ez egy ellenőrzési kérdés.