Közétkeztetés: versenybe szállnak a szakácsok
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői tizedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a Közétkeztetési Szakácsversenyen (KÖSZ), amelyre április 30-ig lehet jelentkezni; idén a verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal január 29-én. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nébih közös szervezésében valósul meg a KÖSZ, amelynek fővédnöke Nagy István agrárminiszter és Nemes Imre, a Nébih elnöke.
A szervezők 3-4 fős csapatok jelentkezését várják. Idén újdonság, hogy nevezni három kategóriában lehet: gyermek- és diákétkeztetés, intézményi felnőtt közétkeztetés, munkahelyi vendéglátás.
Arra is kitértek, hogy a menüsorok nettó nyersanyagköltsége nevezési kategóriánként változó, 850 és 1250 forint között lehet. Mindhárom kategóriában elvárás, hogy egy húsmentes előétel vagy főétel szerepeljen a menüben.
A verseny részvételi feltételei, valamint a nevezési lapok a portal.nebih.gov.hu és a kozszov.hu oldalon érhetőek el.