Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a füzérkajatai gyilkosság gyanúsítottját

borsodihir.hu | 2024. 06. 18. | 18:17:53
Reális a bűnismétlés veszélye - indokolták a döntést.
Letartóztatták a füzérkajatai gyilkosság gyanúsítottját
Egy hónapra rendelték el a letartóztatását (Fotó: Illusztráció/police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított június 14-e 21 óra 30 perc és június 15-e 9 óra közötti időszakban a sértett fűzérkajatai családi házában ismeretlen okból, és - jelenleg még pontosan nem ismert módon és eszközzel – több alkalommal, nagy erejű tompa erőbehatást mért a 85 éves nő fejére, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, amely következtében a helyszínen elhalálozott.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetésre figyelemmel, amely 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott. A gyanúsított az ügyben szereplő tanúk egy részét ismeri, velük rokonsági kapcsolatban áll, ezért tartani lehet attól, hogy a befolyásolásukkal a bizonyítási eljárást veszélyeztetné. A gyanúsított előéletére, kedvezőtlen egzisztenciális helyzetére és a vele szemben folyó más büntetőeljárásokra figyelemmel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek.

Megöltek egy 85 éves nőt Füzérkajatán
Az elkövetőt a fővárosban fogták el.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés