Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter szerint az ATV a Fidesz házitelevíziója

| 2024. 06. 11. | 16:13:31
Nagy harcot vív egymással a csatorna és a Tisza Párt embere.
Magyar Péter szerint az ATV a Fidesz házitelevíziója
Magyar Péter egy perc után kivonult a stúdióból (Fotó: ATV)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter kivonult június 10-én, hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorából, miután a műsorvezető, Rónai Egon szembesítette azzal, hogy valótlan állításokat tett a csatornáról. A hétfői adásban Rónai egy dossziét adott át Magyarnak, amelyben összegyűjtötték a náluk történt eddigi szerepléseit.

Magyar Péter erre támadást indított az ATV ellen. Több bejegyzésben kötötte a Fideszhez az ATV-t, majd egy nevek nélküli listát tett közzé arról, hogy az ATV dolgozói közül kik tagjai a Hit Gyülekezetének. Az ATV erre azt úgy reagált: „rossz történelmi kort idéz”, hogy Magyar Péter „listázni” kezdte a munkatársaikat. 

Az ügy kapcsán Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Média1 megkeresésére elmondta: munkatársaikat megilleti a személyes adatok védelméhez fűződő jog, a televízió egyes munkatársai felekezeti hovatartozásának nyilvánosságra hozatalát a Büntető törvénykönyv is szankcionálja, és megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Magyar Péter június 11-én, kedden délután az Utoljára az ATV-ről című Facebook-posztjában azt írja:

„Elfogadhatatlan, hogy élő adásban az előző napi választási eredményekkel mit sem törődve, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének egyetlen kérdést sem tesz fel a riporter, hanem a saját hazug narratívájukat erőltetve kutyakomédiának nevezi a tényeket. Ha a riporter újra ilyen helyzetet teremtene a propaganda megrendelésére, újra kijönnék a stúdióból.

Az ATV a honlapján közzétette azokat az üzenetváltásokat is, amelyek szerintük igazolják, hogy Magyar nem mondott igazat a televízióval kapcsolatban.