Hirdetés

Feketet Pákót megalázták az RTL reggeli műsorában

| 2023. 11. 30. | 18:52:08
Így véli a Médiatanács, és eljárást indított.
Feketet Pákót megalázták az RTL reggeli műsorában
Fekete Pákó az RTL reggeli műsorában (Fotó: RTL)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eljárás indul az RTL-es Reggeli című műsor október 25-i adása miatt, amiben Fekete Pákóval beszélgettek a műsorvezetők a közelmúltban megszerzett magyar állampolgárságáról.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint „az interjú alanya a gúnyolódó műsorvezetői kérdésekre válaszolva elmondta, hogy azért volt fontos számára az állampolgárság megszerzése, mert régóta él Magyarországon, valamint szereti a magyar kultúrát és szokásokat”. Problémásnak találták, hogy a műsorvezetők ezután elkezdték tesztelni Fekete Pákó tudását, és az Alkotmányos alapismeretek című könyvből tettek fel neki kérdéseket, amivel „megalázó helyzetbe” hozták.

„Önmagában az a körülmény, hogy valaki önkéntes döntése alapján válik egy műsorszám szereplőjévé, még nem jelenti azt, hogy az emberi méltóság normáit vele szemben nem kellene betartani”

- így a Máédiatanács. Úgy látják ugyanis, hogy Fekete Pákót „a műsorvezetők olyan helyzetbe hozták, amit láthatóan nem tudott megfelelően kezelni”, így a Médiatanács „az emberi méltóság vélelmezett megsértése miatt eljárást indított” a csatorna szolgáltatója ellen.