Hirdetés
Hirdetés

Mi Hazánk: soha ne szabadulhasson a miskolci gyilkosság elkövetője!

MTI | 2024. 10. 15. | 10:08:22
Egy 20 éves férfi hátulról szúrt le vasárnap hajnalban egy 16 éves fiatalt Miskolcon.
Mi Hazánk: soha ne szabadulhasson a miskolci gyilkosság elkövetője!
Pakusza Zoltán (Fotó: Pakusza Zoltán/YouTube)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mi Hazánk azt követeli, hogy soha ne szabadulhasson a börtönből a hétvégi miskolci gyilkosság elkövetője.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, önkormányzati képviselője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy egy 20 éves férfi hátulról szúrt le vasárnap hajnalban egy 16 éves fiatalt Miskolcon.

A politikus rámutatott arra, hogy a térségben az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodott a hasonló típusú bűncselekmények elkövetése.

"A szándékos emberölés esetében a halálbüntetés visszaállítása is jogos lenne, de a jelenlegi jogi helyzetben a kiszabható legkomolyabb büntetést követeljük, vagyis a Mi Hazánk elvárja a bíróságtól, hogy a lehető legsúlyosabb ítéletet hozza és a késelő élete végéig maradjon börtönben" - hangsúlyozta Pakusza Zoltán.

Azt írta, a miskolci politikusok felelőssége sem kerülhető meg a kérdésben, hiszen az elmúlt 14 évben folyamatosan elfogadták a rendőri beszámolókat, nem csak a fideszes, de a balliberális pártok képviselői is, benne a Jobbikkal.

"Hagyták és jelenleg is hagyják, hogy fáskamrákba adjanak ki lakcímkártyákat, ezáltal újabb és újabb no-go zónákat teremtve. Megkerülhetetlen a kormány felelőssége is, amely nemcsak, hogy nem kezdte meg a no-go zónák felszámolását, de leszavazta a Mi Hazánk Mozgalom törvényt szigorító javaslatát is"

- fogalmazott a Mi Hazánk alelnöke.

Hirdetés
Hirdetés