Hirdetés

Miskolc U16-os női kosárlabda Eb-t rendez

mti | 2023. 12. 11. | 09:44:36
Sopron és Pécs is jelentkezett az esemény házigazdájának.
Miskolc U16-os női kosárlabda Eb-t rendez
Augusztus 16. és 24. között rendezik az Eb-t (Fotó: Illusztráció/pikist.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon rendezik jövőre az U16-os női kosárlabda Európa-bajnokságot. A szövetség (MLOSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a korosztályos Eb-re 2024. augusztus 16. és 24. között kerül sor.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára közölte, Miskolc, Sopron és Pécs is jelentkezett a házigazda szerepére.

"A szövetség vezetése úgy döntött, hogy a kosárlabdasport népszerűsítését szem előtt tartva a kelet-magyarországi régió ismét kapja meg az esélyt korosztályos világverseny megrendezésére. Különös tekintettel arra, hogy Miskolcon már több mint tíz éve nem rendeztünk hasonló nagy eseményt" - fejtette ki.

A főtitkár közölte, a jövőre itthon rendezendő nagy események sora jól mutatja, hogy az MKOSZ továbbra is elkötelezett azon stratégiája mellett, hogy Magyarországot többek között úgy lehet a nemzetközi kosárlabdázás térképén tartani, ha rendre jelentős eseményeknek a házigazdája.

"Ennek megfelelően - az U16-os leány Eb mellett - jövőre az 5x5-ös és a 3x3-as olimpiai selejtezőtornát is hazai pályán vívhatják majd meg válogatottjaink. Annyi már most kijelenthető: a 2024-es is igencsak elfoglalt évünk lesz" - tette hozzá Bodnár Péter.