Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemzetközi elfogást szimuláltak a szlovák és a borsodi rendőrök

| 2024. 06. 18. | 15:05:10
Közös gyakorlatot tartottak.
Nemzetközi elfogást szimuláltak a szlovák és a borsodi rendőrök
Az államhatáron is átlépő bűnüldözési gyakorlatot tartott a magyar és a szlovák rendőrség (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron is átlépő bűnüldözési gyakorlatot tartott a magyar és a szlovák rendőrség - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja.

A magyar és szlovák rendőrök közös gyakorlatának többek között az volt a célja, hogy közösen szimulálják az államhatáron átlépő bűnüldözést. A 2024. június 18-án végrehajtott gyakorlat azt feltételezte, hogy két férfi kirabolt Terebesen egy benzinkutat, majd a fegyveresek Magyarország felé menekültek. Az autót a magyar és szlovák rendőrök közös erővel Pálháza és Filkeháza közötti útszakaszon feltartóztatták, majd elfogták a feltételezett „elkövetőket”.

Az akció céljai között szerepelt még az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés