Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyomozóból bankrabló: a szerencsejáték, majd a börtön rabja lett

ugyeszseg.hu | 2024. 06. 18. | 09:18:50
Vádat emeltek a férfi ellen.
Nyomozóból bankrabló: a szerencsejáték, majd a börtön rabja lett
A férfi hivatásos jogviszonya a gyanúsítást követően felmentéssel megszűnt (Fotó: rendőrség-archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség – részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett – rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a három bankot kirabló egykori nyomozót.

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó  férfi 2006-tól – jövedelméből származó lehetőségeit jelentősen meghaladóan –, rendszeresen szerencsejátékozott, amely miatt először magánszemélyektől kért kölcsön, majd amikor anyagi helyzete kilátástalanná vált, elhatározta, hogy pénzintézetek kirablásával fog pénzt szerezni.

A férfi 2019 novemberében magát orvosi maszkkal és napszemüveggel álcázva egy pécsi bankban papírlapra írt üzenetben fenyegette meg az alkalmazottakat azt állítva, hogy fegyver van nála, amelynek hatására a pénztáros 1 millió 852 ezer forintot adott át neki. 2020 májusában az akkor még rendőrként dolgozó férfi ismét maszkban, fekete keretes szemüveget viselve ugyanabban a bankfiókban egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az alkalmazottakra és arra kényszerítette őket, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át neki. A férfi ez alkalommal közel hatmillió forintot szerzett meg. 2021 augusztusában a férfi kalapban, – arcát a korábbiakhoz hasonlóan eltakarva – bement egy budapesti bankfiókba, ahol a jelenlévő alkalmazottakkal egy papírlapra írt üzenetben közölte, hogy „ez egy bankrablás”, és egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve őket a pénztárban levő 3 millió 419 ezer forint készpénz átadását követelte, majd a dolgozókat az egyik irodába zárta.

Az elkövető a fentieken túlmenően a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is többször belépett jogosulatlanul, nyomon követte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait, valamint egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy gépkocsiról. A férfi hivatásos jogviszonya a gyanúsítást követően felmentéssel megszűnt.

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsának benyújtott vádiratában az ügyészség fegyházbüntetést és a fenyegetéssel megszerzett közel tizenegy és fél millió forintnak megfelelő összegű vagyonelkobzást indítványozott az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés