Hirdetés
Hirdetés

Ököllel vett elégtételt Mezőkövesden

borsodihir.hu | 2024. 07. 22. | 11:06:47
Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen.
Ököllel vett elégtételt Mezőkövesden
Ütötték, rúgták a sértettet (Fotó: Illusztráció/pikist.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki a vád szerint a szórakozóhelyen barátnőjét molesztáló ittas férfit beszólásai miatt leütötte.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. augusztus végén, éjszaka, egy mezőkövesdi szórakozóhelyen tartózkodott barátnőjével. Egy erősen ittas férfi vendég elkezdett udvarolni a nőnek. A szintén ittas vádlott ezt nehezményezte, és felszólította a férfit, hogy hagyja abba a flörtölést.

Másnap a hajnali órákban a vádlott és barátnője gyalogosan egy közeli buszmegállóba indultak, amikor az út túloldaláról a férfi mindkettőjükre sértő megjegyzéseket kiabált. A vádlott odaszaladt a férfihoz és egy alkalommal, ököllel az arcát megütötte, az ütés olyan erejű volt, hogy a sértett fejével a mögötte lévő ház falának ütődött, majd földre zuhant.

A vádlott barátnőjével elhagyta a helyszínt, egy, az eseményeket észlelő járókelő értesítette a mentőszolgálatot, akik a közvetett életveszélyes állapotban lévő sértettet kórházba szállították.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben fiatalkorúak börtönében letöltendő, de próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott azzal, hogy a próbaidő tartamára a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletét.