Hirdetés

Óriási szükség van a miskolciak segítségére

MTI | 2023. 12. 06. | 09:30:06
Várják az önkénteseket a MÁV-Volán csoport véradónapján.
Óriási szükség van a miskolciak segítségére
Minden csepp számít! (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 8-án, pénteken 14 helyszínen várják az önkénteseket a MÁV-Volán csoport véradónapján. A 17. alkalommal megszervezett véradásra a társaság munkavállalói mellett civileket is várnak – közölte a vállalatcsoport szerdán. Közleményükben hangsúlyozták: az önkéntesek a rendezvényen hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

A tájékoztatás szerint Békéscsabán, Budapesten, Debrecenben, Dombóváron, Hatvanban, Kaposváron, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon és Szombathelyen várják a véradókat.

Az esemény szervezői az ünnepek közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a közösségi közlekedésért dolgozók összefogásának jelentőségére is felhívták a figyelmet. Kiemelték, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát. Kitértek arra, hogy a MÁV-Volán csoport a programot a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen szervezte meg.

A véradás időpontjairól és helyszíneiről a MÁV-Volán honlapján lehet bővebben tájékozódni.