Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szexelni ment, több mint egy milliót zsákmányolt a borsodi nő

Borsodihír | 2024. 05. 31. | 17:57:57
Az asszony egy sajószentpéteri sörözőben is galibát okozott, férfi társa Kazincbarcikán lopott.
Szexelni ment, több mint egy milliót zsákmányolt a borsodi nő
Vittek, amit tudtak (Fotó: Illusztráció/Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a pénzszerzés könnyű módját választották jövedelemszerzésükhöz.

A nyomozás adatai szerint egy férfi májusban megtévesztéssel bejutott az idős sértett kazincbarcikai otthonába, ahol a sértett figyelmét elterelve magához vette az asszony 11 ezer forintját.

A női gyanúsított májusban előbb egy sajószentpéteri sörözőben vette el a sértett pénztárcájából készpénzét, bankkártyáját és iratait, majd két ingatlan körbekerített udvarára is bejutott, egyik esetben az ott parkoló autóból tulajdonítva el különböző értéktárgyakat. Néhány nappal később a terhelt egy tanyán parkoló gépjárműből vitt el 250 ezer forintot. Olyan is előfordult, hogy a női gyanúsított a jelen eljárással nem érintett társával megjelent a sértett lakásán abból a célból, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen, majd – kihasználva a sértett figyelmetlenségét – egyszer 600 ezer forint, máskor 500 ezer forint készpénzt és egy aranygyűrűt tulajdonított el. A terhelt ezen túlmenően azzal fenyegette meg ugyanezen sértettet, hogy a korábbi együttlétük során róla készített kompromittáló képeket közzéteszi, amennyiben nem fizet neki. A sértettben a fenyegetés ugyan félelmet keltett, azonban nem adott pénzt a gyanúsítottnak. Ezt követően a férfi gyanúsított felvette a kapcsolatot e sértettel és azt ígérte, hogy a női gyanúsított által említett felvételek nyilvánosságra hozatalát megakadályozza és az asszonyt elköltözteti a településről.

Ezen valótlan ígéret ürügyén a sértettől 400 ezer forint készpénzt vett át, majd további 600 ezer forint körüli összeget is kért, ennek átadása azonban meghiúsult a terhelt elfogása miatt.

A gyanúsítottak fenti cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak lehetnek kifosztás és csalás bűntette, lopás vétsége és lopás bűntette, továbbá zsarolás bűntettének kísérlete megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak esetében a büntetési tétel várható nagyságára, valamint a kedvezőtlen személyi, vagyoni, egzisztenciális körülményeikre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének. Nem zárható ki továbbá esetükben a bizonyítás veszélyeztetésének lehetősége, illetve a bűnismétlés esélye sem. Mindezekre tekintettel a járásbíróság elrendelte letartóztatásukat.

A végzés nem végleges. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés