Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenötmillió forintja bánta a hiszékeny bükkábrányi férfinak

| 2024. 06. 18. | 12:22:28
Bedőlt a „bankbiztonsági szakembernek”.
Tizenötmillió forintja bánta a hiszékeny bükkábrányi férfinak
Ne dőljön be a csalóknak! (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét lecsapott egy álbankár, egy bükkábrányi sértett számláján lévő közel 15 millió forint vált köddé. Csalás miatt folytat nyomozást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. 

Egy bükkábrányi férfit hívott fel egy – magát bankadatbiztonsági alkalmazottnak kiadó – nő június 4-én. A csaló elmondta a férfinak, hogy rendőrségi eljárás van folyamatban, mivel a számláját támadás érte, és onnan pénzt akartak ismeretlenek megszerezni Romániából. A „bankbiztonsági szakember” – a támadásra hivatkozva – közel 15 millió forint átutalására vette rá a sértettet az általa megadott bankszámlaszámokra, azért, hogy megtisztítsák a banki fiókját. Az ügyben a nyomozás jelenleg is folyik, a rendőrök több mint 8 millió forintot tudtak visszatartani, melyet később átadnak jogos tulajdonosának.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is. 

  • Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait! Ezeket az információkat telefonbeszélgetés során sem a rendőrség, sem a bank alkalmazottjai nem kérik!
  • Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
  • Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
  • Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!
  • Ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés