Hirdetés
Hirdetés

Vendégszurkolókra támadtak a diósgyőri ultrák – ketten bűnügyi felügyeletben

Borsodihír | 2024. 03. 28. | 16:52:29
Egy embert letartóztattak.
Vendégszurkolókra támadtak a diósgyőri ultrák – ketten bűnügyi felügyeletben
A földön a hátrahagyott botok (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság kényszerintézkedést rendelt el három férfival szemben, akiket közösség tagja elleni erőszak bűntettével gyanúsítanak. A nyomozás adatai szerint a három gyanúsított és legalább 50-100 fő közötti tömegből álló csoportosulásuk február 24-én 17 óra után a miskolci DVTK Stadionban megrendezett DVTK–Fehérvár FC NB I-es labdarúgó-mérkőzés lefújását követően előre kitervelten, a rendőrök által kísért, gépjárműveikkel konvojban távozó vendégszurkolók felé támadólag indultak meg.

Nagy részük fogvédőt és – az azonosításuk megnehezítése céljából – kámzsát, símaszkot és kapucnis pulóvert viselt.

A gyanúsítottak és az ismeretlen elkövetők a székesfehérvári szurkolókkal szemben – szurkolói hovatartozásuk miatt – sértő és erőszakos rigmusokat kiabáltak. A harmadrendű gyanúsított egy körülbelül 80 centiméter hosszú karót is eldobott a vendégszurkolói gépjárművek irányába. Az elsőrendű gyanúsított a vendégszurkolók elvonulását biztosító rendőr sértettet a becsület csorbítására alkalmas kifejezésekkel illette.

A gyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének, az elsőrendű gyanúsított esetében ezzel halmazatban becsületsértés vétségének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottakkal szemben kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel, mely kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan lehet tartani. Erre figyelemmel a bíróság két gyanúsított bűnügyi felügyeletét, míg a másodrendű gyanúsítottnak – kedvezőtlen személyi körülményei és előélete miatt – letartóztatását rendelte el.

A végzés nem végleges.

Botokkal támadtak a diósgyőriek a vendégszurkolókra
A rendőrök időben közbeléptek.
Hirdetés
Hirdetés