Hirdetés
Hirdetés

Veres Pál: folytatni kell a Diósgyőri vár felújítását

Borsodihír | 2023. 11. 07. | 08:43:32
Azonnali hatállyal.
Veres Pál: folytatni kell a Diósgyőri vár felújítását
Nagyszerű hír! (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– A Diósgyőri vár nem maradhat torzó, nem maradhat félkész, nem maradhat örökre építési terület, mert az volna a legrosszabb megoldás Miskolc és a miskolciak számára. Éppen ezért ma levelet küldtem az ÉPKAR Zrt.-nek, hogy azonnali hatállyal folytassák a Diósgyőri vár építését – közölte Veres Pál polgármester november 6-i Facebook-posztjában. Tudatta, a döntés oka, hogy "sokadszorra is egyértelművé vált, hogy Kiss János fideszes országgyűlési képviselőre nem számíthatunk, hiszen két éve csak ígérget, garantál, de érdemi lépést nem tesz annak érdekében, hogy a vártornyok megerősítéséhez szükséges plusz kétmilliárd forintot megkapja Miskolc". 

A városvezető szerint a Magyar Közlönyben nemrég megjelent kormányrendelet világossá tette, hogy az önkormányzati választásokig már nem valószínű, hogy a vártornyok megerősítésére megérkezik a pénz.

– Ezek rendkívüli körülmények, hiszen a vár rekonstrukciójával megbízott Kiss János miniszterelnöki biztos nem végezte el a munkáját, a kormányrendelet szerint pedig csak valamikor később érkezhet meg a mindenki által jogosnak ítélt kétmilliárd forint. Rendkívüli körülmények között rendkívüli döntésekre van szükség, ezért intézkedtünk ma reggel: folytatni kell a vár építését, aztán ha megérkezik a kiegészítő forrás, be is tudjuk fejezni a munkát, de legalább addig sem romlik tovább az épület állaga, mert az senkinek nem lehet érdeke, különösen nekünk, miskolciaknak nem. A végleges megoldást azonban továbbra is az jelenti, ha Miskolc megkapja a mindenki által jogosnak ítélt plusz 2 milliárd forintot. Éppen ezért tovább folytatjuk a tárgyalásokat a szaktárcával, ahol a megoldási javaslatainkat részletesen is bemutatjuk – zárta gondolatait.

Hirdetés
Hirdetés