Hirdetés
Hirdetés

Öléssel fenyegetőzött, lövéseket adott le a borsodi testvérpár

Borsodihír | 2024. 10. 03. | 12:34:11
Mindkét férfit elítélték.
Öléssel fenyegetőzött, lövéseket adott le a borsodi testvérpár
Egyszer csak előkerült egy gáz-riasztó fegyver (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott az Ózdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2020 augusztusában korábbi sérelmeik miatt elhatározták, hogy bosszút állnak a sértetteken és őket megöléssel fenyegették – közölte a Miskolci Törvényszék október 3-án.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlotti testvérpár és harmadik társuk 2020 augusztusában eldöntötték, hogy a korábbi nézeteltérések, sérelmek miatt bosszút állnak a sértetti családon, ezért

vascsővel és gáz-riasztó fegyverrel házukhoz mentek, oda a bejárati ajtót betörve bejutottak, törtek-zúztak, a benn tartózkodókat megöléssel fenyegették, ennek nyomatékot adva lövést is leadtak.

Az elsőrendű vádlott a fentieket követően is neheztelt a családra, ezért további három alkalommal ment a sértettek ingatlanához, megöléssel és gyújtogatással fenyegetőzött, majd elsütötte a gáz-riasztó fegyvert.

A vádlottak cselekményének minden alkalommal az vetett véget, hogy a sértettek értesítették a rendőröket.

A bíróság mindkét férfit társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében, míg az elsőrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségében is bűnösnek találta. Az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap, társát 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 2, illetve 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe a cselekmény elkövetése óta eltelt időt, míg súlyosító körülmény volt a terheltek büntetett előélete és az első cselekmény kapcsán kifejtett társas elkövetés.

Az ítélet nem jogerős. 

Hirdetés
Hirdetés