Hirdetés
Hirdetés

Verte, csicskáztatta 88 éves mozgáskorlátozott apját Borsodban

ugyeszseg.hu | 2024. 09. 10. | 09:28:27
Börtönbe kerülhet az agresszív férfi.
Verte, csicskáztatta 88 éves mozgáskorlátozott apját Borsodban
Megöléssel is fenyegette (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kapcsolati erőszak bűntette miatt, aki vele együtt élő, 88 éves mozgáskorlátozott apját rendszeresen verte, megöléssel fenyegette, megalázta.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi településen lévő lakóházban együtt élt 88 éves időskorú mozgáskorlátozott apjával. A férfi 2023 májusától ittas állapotban rendszeresen szidalmazta, sértegette, megöléssel, megveréssel fenyegette édesapját.

Az elkövető decemberben azt mondta neki, hogy lelövi és töltetlen légpuskájával kétszer lövést adott le felé.

A vádlott januárban arra utasította a sértettet, hogy alkoholt hozzon neki, de mivel ennek nem tett eleget, vizeletet ürített rá. Más alkalommal a férfi az ágyon fekvő apjához bútordarabokat dobott, fejét, mellkasát ütlegelte, könnyebb sérüléseket okozva. Éjszakánként felköltötte, hogy ne tudjon aludni, fekhelyére üvegtörmeléket szórt, a lakás berendezési tárgyait összetörte, a helyiségeket vizeletével és székletével szándékosan beszennyezte, azt a sértettel takaríttatta fel.

Az ügyészség a távoltartás hatálya alatt álló büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, valamint a sértettel közös lakóhelyről történő kitiltását indítványozta.

Hirdetés
Hirdetés