Hirdetés

Volánbusz: a vártnál kisebb a sztrájk támogatottsága

| 2023. 12. 11. | 19:17:04
A sztrájk második napja után vont mérleget a társaság.
Volánbusz: a vártnál kisebb a sztrájk támogatottsága
Sztrájkot hirdettek, de nem mindenki csatlakozott hozzá (Fotó: Volánbusz)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sztrájk második napja azt bizonyította, hogy az autóbusz-vezetők közel kétharmada továbbra is inkább a tárgyalóasztalnál küzdene a 2024-es bérfejlesztésért, nem látja még indokoltnak a munkabeszüntetést - közölte a Volánbusz december 11-én, hétfőn.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) által meghirdetett munkabeszüntetés második napján tapasztaltak szerint a Volánbusz munkavállalóinak óriási többsége nem támogatta a munkabeszüntetést, a sztrájkban ugyanis a teljes dolgozói állomány mindössze 14 százaléka vett részt. A hétfőn 16 órakor összesített adatok szerint – a szakszervezet számításaival és közléseivel ellentétben – a munkabeszüntetésben részt vevő autóbusz-vezetők aránya a teljes állományukhoz képest 21 százalék, a hétfőn dolgozók létszámához képest pedig 39 százalék volt. Az adatok ugyanakkor vármegyénként jelentős különbségeket mutatnak.

A Volánbusz vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – még januárban megkösse a 2024-es évre vonatkozó bérmegállapodást a munkavállalókkal – olvasható a társaság közleményében.