Garnélával, parajos mozzarellával töltött óriás kagylótészta

2015.10.09. 19:05

Garnélával, parajos mozzarellával töltött óriás kagylótészta

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt a Séfakadémián! +Recept

Garnélával, parajos mozzarellával töltött óriás kagylótészta szicíliai paradicsommártásban

Hozzávalók:
5 db óriás kagylótészta
3 db garnéla, 26/30-as
5 db vizes mini mozzarellagolyó mini
fél doboz hámozott darabolt paradicsom
fokhagyma: 1 gerezd
parajlevél: 2 dkg
főző olívaolaj 
bacon: 1 szelet
oregano
kakukkfű
szárított bazsalikom 
csipetnyi rukkola
parmezán és balzsamecetkrém a tálaláshoz

Elkészítés: A garnélát kevés olajon rózsaszínre sütjük, hozzáadjuk a parajlevelet és a finomra vágott fokhagymát, kb. fél perc alatt összesütjük, majd kiszedjük. A serpenyőbe még egy kis olívaolajat töltünk, hozzáadjuk az apróra vágott bacont, melyet aranybarnára sütünk. Felöntjük a hámozott, darabolt paradicsommal és forraljuk, ízesítjük sóval és fűszerezzük oreganóval, kakukkfűvel és bazsalikommal (használhatunk friss vagy szárított fűszert is). A kagylótésztánkat addig főzzük, még kissé roppanós marad. Megtöltjük az óriás kagylókat a parajos garnélával és egy darab mini mozarella golyóval. Belehelyezzük a paradicsommártásba és készre pároljuk (kb. 3 perc). Parmezán sajttal és rukkolával tálaljuk, kevés extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.

Jó étvágyat!

Kövér Sándor séf, Séfakadémia

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés