Ha egy háziasszonyon kifog az élesztő...

2016.03.16. 12:14

Ha egy háziasszonyon kifog az élesztő...

Ne essen kétségbe! Kampány indul!

Hirdetés

Hirdetés

Az élesztővel nem nehéz bánni, csak egy kis gyakorlat kell hozzá. Sokan nem tudják például, hogy a só megöli az élesztőt, így nem szabad közvetlenül érintkezniük egymással. Ha néhány ilyen alapszabályt betartunk, akkor jutalmunk lesz egy ropogós kenyér, egy könnyű pogácsa vagy egy foszlós kalács. Mindenkit bátorítok arra, hogy próbálkozzon, mert megéri, egyrészt a sütés öröméért és a sikerélményért, másrészt a kelt tészta utánozhatatlan ízéért

– mondja az ország legnépszerűbb, péksüteményeket készítő blogjának, a Limara Pékségének, illetve a Házi Pékek Alapkönyvének szerzője, Tóthné Libor Mária.

Az otthon sütést népszerűsítő kampány része egy online receptverseny, ahová április 3-ig bárki beküldheti a Budafoki Élesztő segítségével készített étele receptjét és fotóját. Lehet nevezni sós, édes, illetve gluténmentes finomságok kategóriában is. A beérkezett recepteket szakmai zsűri értékeli, akik között ott lesz a Limara Péksége, a glutén- tej- és tojásmentes ételeket készítő Malena konyhája blog szerzője, Hidi Marika, valamint a 2015-ös „ország kenyerét” megalkotó Vajda Péter, a Pedró Pékség tulajdonosa.

A legjobb recept beküldője kategóriától függetlenül egy a Budafoki Élesztő színeiben pompázó konyhai robotgéppel gazdagodik, a kategóriák győztesei pedig botmixert nyernek. Emellett minden díjazott megkapja a Limara Péksége Házi Pékek Alapkönyvét, hogy további inspirációt szerezzenek az otthon sütéshez. A nevezéseket április 3-áig várják.

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés