Ide süss! Pöttyös mézes

2015.03.02. 09:30

Ide süss! Pöttyös mézes

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Ne feledjük! Hamarosan közeledik húsvét, amikor igenis van jogosultsága a nehezebb süteményeknek is. Azért igyekezzünk egészségesebben elkészíteni ezeket is!

Pöttyös mézes gluténmentesen

Hozzávalók (a tésztához):
20 dkg gluténmentes liszt
4 dkg nyílgyökérpor (hogy könnyebben lehessen nyújtani)
6 dkg tápióka keményítő
10 dkg cukornak megfelelő édesítő (én négyszeres erősségűt használtam)
1 nagy tojás,
2 ek növényi tej,
6 dkg zsiradék (nálam 3 dkg sertészsír és 3 dkg kókuszzsír)
1 kk szódabikarbóna
2 ek méz
1 ek kakaópor

Elkészítés: A liszt és kakaópor kivételével gőz fölött összemelegítjük a hozzávalókat, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a liszteket. Jól átgyúrjuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve három részre osztjuk, és az egyharmadába kakaót gyúrunk. A két fehér tésztát kinyújtjuk szilikonos sütőlapon, amit így teszünk rá a tepsi hátára. 180 fokra előmelegített sütőben, 13 perc alatt megsütjük őket. A kakaós részt hat részre osztjuk kis hengereket sodrunk belőlük, majd ugyanúgy a tepsi hátán megsütjük. 

Krém hozzávalói:
2 csomag gluténmentes vanília puding
2 tojás sárgája
7 dl növényi tej
10 dkg cukornak megfelelő édesítő
1 tk vaníliapor
22 dkg zsiradék (nálam laktózmentes vaj és szójamentes, bio margarin fele-fele arányban)

A pudingból, cukorból, tojássárgájából és a növényi tejből krémet főzünk. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.

Összeállításhoz szükséges még: cukormentes baracklekvár

Csokimáz hozzávalói:
10 dkg 75%-os étcsokoládé
5 dkg zsiradék (ez lehet kókuszzsír, margarin, vaj)
1 tk rumaroma

Összeállítás: Az első lapot megkenjük baracklekvárral, majd a krém felével. A kakaós rudakat egyforma távolságban rátesszük a krémre (kicsit belel lehet nyomni), erre kerül a krém másik fele amit egyenletesen elkenünk. A másik lapot is megkenjük lekvárral, majd a lekváros felével tesszük rá a krémre. Kicsit megnyomkodjuk, hogy a lapot mindenhol érje a krém (így fog jól átpuhulni)
A csokimázhoz a csokit és vajat gőz fölött összemelegítjük, majd hozzákeverjük a rumaromát. Egyenletesen a süteményre simítjuk.
Hűtőbe tesszük másnapig. Fogyasztás előtt 10-20 perccel szobahőmérsékletre tesszük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés