Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három gyereket bántott és fenyegetett megöléssel Mezőkövesden

birosag.hu | 2024. 05. 06. | 17:00:31
Az ítélet nem jogerős.
Három gyereket bántott és fenyegetett megöléssel Mezőkövesden
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki három kiskorú fiút szólított le pénzt kérve, a felajánlott rágógumival azonban nem elégedett meg, ezért megöléssel fenyegette és bántalmazta őket.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú vádlott 2023 decemberében a kora esti órákban Mezőkövesden sétált, mikor leszólította a három kiskorú fiút, 200 forintot kérve tőlük. A sértettek közölték, hogy nincs pénzük, tovább haladtak, de a terhelt követte őket és arról kérdezgette őket, hogy akarnak-e bajt. Az egyik sértett felajánlotta, hogy ad egy rágógumit, azt a vádlott elfogadta, de közölte, hogy a családtagjainak is kell, így több darabot vett magához. A fiatalkorú férfi azonban ezt követően sem távozott, így a korábban rágót felajánló sértett 1000 forintot adott neki, hogy hagyja őket békén. 

A vádlott elvette a pénzt, majd többet követelt és két sértettet tenyérrel mellkason ütött; a harmadik társuk hárította a terhelt ütését. Ezt követően a másik sértett is átadott egy ezrest a terheltnek, aki újból megütötte őket, egyiküket gyomron rúgta és azzal fenyegetőzött, hogy a torkukat elvágja egy késsel, ha nem kap több pénzt.

Félelmükben két sértett ismét adott egy-egy ezrest a vádlottnak, majd egy éppen kinyitó vendéglátó egységbe mentek be, ahová még ugyan követte őket a vádlott, azonban az alkalmazott felismerte őt egy korábbi lopási cselekmény kapcsán, így elhagyta a helyszínt.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság rablás bűntette miatt a fiatalkorú vádlott javítóintézeti nevelését rendelte el 2 évre. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe beismerését és tárgyaláshoz való jogról lemondását, csekélyebb súllyal pedig azt, hogy a rablási cselekmények közül egy kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülményként értékelte azonban a gátlástalan elkövetési módot, a halmazatot és a hasonló cselekmények elszaporodottságát.

Hirdetés
Hirdetés