Hirdetés
Hirdetés

Több mint százhúsz páros áll rajthoz Diósgyőrben

MTI | 2024. 05. 18. | 11:21:00
Látványos rajtceremóniával kezdődik a rali május 24-én.
Több mint százhúsz páros áll rajthoz Diósgyőrben
Sok érdeklődőre számítanak (Fotó: diosgyorrally.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nevezési időszak lezárultával eldőlt, hogy a négy bajnoki osztályban több mint 120 versenyzőpáros áll majd rajthoz a jövő hétvégi Diósgyőr-ralin, a HUMDA országos ralibajnokság idei második futamán. A szervezők május 17-i közleménye szerint az ORB1-ben 43, az ORB2-ben 31, az ORB3-ban 30, a klasszikus versenyautókat felvonultató Historic géposztályban pedig 18 duó indul.

A Diósgyőr-rali jövő pénteken látványos rajtceremóniával kezdődik, a gyorsasági szakaszokat pedig szombaton és vasárnap rendezik.

A viadal központja a DVTK Stadion, itt lesz a szervízpark, valamint itt rendezik a rajt- és célceremóniát is. A helyezésekért és a bajnoki pontokért nagy csata várható a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain, ahol az első osztály legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett. "Miskolc és Diósgyőr nagyon hiányzott már nekünk" – idézte a közlemény a mezőny egyik legnépszerűbb versenyzőjét, Turán Frigyest. A pilóta dicsérte a stadionnál kialakított versenyközpontot, amelyet a korábbi tesztek alkalmával már megtekintett. "Alapvetően pozitív szemléletű ember vagyok, ezért most is optimistán várom a következő futamot" – mondta a szezonnyitó Veszprém-ralit az ob értékelés második helyén záró versenyző.

"Ha a magyar rali fellegvárairól kell beszélni, akkor egyértelműen Pécset és Miskolcot említeném meg. Boldog vagyok, hogy visszatérhetünk Borsodba, hiszen ez a környék nagyon sok nagyszerű versenyzőt adott szeretett sportágunknak, a Bükk révén pedig olyan pályákat, amelyek mind a mai napig szenzációsak" – jelentette ki Velenczei Ádám, aki a szezonnyitó futamot nem tudta befejezni, így most az a célja, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtse a Diósgyőr-ralin.

A négyszeres abszolút magyar bajnok, miskolci Hadik András azt mondta, némi előnyt jelenthet számukra, hogy jól ismerik a környék szakaszait, de az ellenfelek roppant gyorsak. "Látjuk, hogy a hazai élmezőny pokolian gyors, ezért minden tudásunkra szükség lesz ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt. Bízom benne, hogy a DVTK Stadionnál és gyorsasági szakaszokon is sok nézővel találkozunk, és a biztonság maximálisa betartása mellett mindenki jól szórakozik majd" – fogalmazott.