Hirdetés

Erre a miskolci székelyre büszkék lehetünk!

| 2019. 11. 12. | 13:51:00
Győzelemre vezette a válogatottat.
Erre a miskolci székelyre büszkék lehetünk!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Adorján Attila, a DVTK Jegesmedvék jeégkorongkapusa két meccset kapott a gdanski nemzetközi tornán, és mindkettőn kiváló teljesítményt nyújtott. Ő volt a magyar válogatott egyik újonca. A csíkszeredai születésű hálóőr korábban védett már Románia korosztályos válogatottjaiban és a felnőttek között is – utoljára a 2016. tavaszi világbajnokságon és az abban a szezonban rendezett olimpiai selejtezőkön –, ám érthető módon különleges volt számára, hogy magára húzhatta a magyar címeres mezt.

Nagyon régen vágytam arra, hogy bemutatkozhassam a magyar válogatottban, így most egy álom vált valóra számomra. Sokféle érzés kavargott bennem a mérkőzés előtt, de a bemelegítés alatt, majd ahogy elkezdődött a játék, már csak a feladatra a koncentráltam, igyekeztem minden mást kizárni. Arra figyeltem, hogy az első lövést kivédjem, onnantól kezdve megnyugodtam

mondta jegkorongblog.hu-nak a 22 éves cerberus, aki a házigazda lengyelek elleni mérkőzésen megőrizte kapuját a góltól, a mezőny legjobbjának bizonyult, így döntő érdeme volt abban, hogy a magyarok megnyerjék a tornát, a házigazdák, a japánok és az olaszok előtt.

Adorján most már azt szeretné, hogy a miskolci együttesben, a szlovák ligában nyújtott teljesítményével ismét kiérdemelje a válogatottságot.

Van ugyanis egy másik álmom is: szeretnék védeni a magyar válogatottban világbajnokságon is

- fogalmazott a kiváló kapus.

 

Hirdetés