Hirdetés

Hirdetés

Korábbi világbajnok a DVTK Jegesmedvéknél!

dvtk.eu

2020.08.22. 09:43

Korábbi világbajnok a DVTK Jegesmedvéknél!

Minden mérkőzést háborúként fog fel.

Hirdetés

A 25 esztendős Kyle Osterberg a DVTK Jegesmedvék első ismert külföldi játékosa a 2020/2021-es évadra. A csatár korábban U18-as világbajnokságot nyert az amerikai válogatottal, a legutóbbi évadban pedig Dave Allison játékosa volt Németországban – számolt be a dvtk.eu

Klye Osterberg szülővárosában, Lakevilleben kezdte meg pályafutását, és a középiskolában nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően bekerült az úgynevezett USA Hockey National Team Development Programba, ahol a tehetséges fiatal amerikai játékosokat fejlesztették a legmagasabb szinten. Két szezonon keresztül volt részese a programnak, amelynek csúcsaként a 2011/2012-es évadban az U18-as világbajnokságon aranyérmet nyert az amerikai válogatottal. Ezt követően is maradt a legrangosabb amerikai juniorligában, az USHL-ben, de már a Omaha Lancers színeiben szerepelt 46 mérkőzésen. A következő évadban csatlakozott a University of Minnesota Duluth egyetemi csapatához, ahol négy évet töltött el, utolsó szezonjában pedig NCAA bajnoki döntőt játszott. Az egyetemi évek után a norvég élvonalban folytatta pályafutását, és első európai szezonjában pont/meccs feletti átlagot produkált, csapatával pedig az elődöntőig menetelt.

A 2018/2019-es idény során a svéd másodosztályban szerepelt, a legutóbbi évadban pedig abban a Deggendorfer SC-ben játszott, amelynek vezetőedzője Dave Allison volt.
DVTKKyle Osterberg

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés