Hirdetés
Hirdetés

Amerikai-finn csere Miskolcon. Az NHL-ből igazolt a DVTK!

| 2020. 11. 05. | 13:29:00
A koronavírus-fertőzés elbánt a finn Pukkával.
Amerikai-finn csere Miskolcon. Az NHL-ből igazolt a DVTK!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az NHL Camp rajtjáig kölcsönjátékosként a DVTK Jegesmedvéket fogja erősíteni Alec Rauhauser. A Florida Panthers által nyáron szerződtetett amerikai hátvéd korábban két szezonban is együtt dolgozott Dave Allisonnal. A játékoskeretet érintő további hír, hogy Mikko Pukka távozott a csapattól, közölte a DVTK.

Alec Rauhauser szülővárosa csapatában kezdett jégkorongozni, majd a legrangosabb amerikai juniorligában, a USHL-ben folytatta pályafutását. Három esztendőn át játszott a Des Moines Buccaneers csapatában, ahol a második és harmadik szezonjában Dave Allison volt a vezetőedzője. Hátvéd létére a pontszerzésből is aktívan kivette a részét, főleg a gólpasszsok számában nyújtott kimagaslót. A juniorligát az egyetemi liga követte, 2016-ban csatlakozott a Bowling Green State University csapatához. Az NCAA-ben is figyelemre méltó teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően felfigyeltek rá az NHL-ben szereplő Florida Panthersnél, akik a nyáron szerződést kötöttek a hátvéddel.

A játékoskeretet érintő további hír, hogy Mikko Pukka távozott a csapattól. A koronavírus-fertőzést követő alapos orvosi vizsgálatok megállapítottak, hogy a kiváló hátvéd egészségügyi állapota nem teszi lehetővé, hogy a szezon hátralévő idejében játékával segítse a csapatot. A 38 esztendős védő a napokban hazatért Finnországba. Gyors és teljes felépülést kívánunk!

 

Hirdetés
Hirdetés