Hirdetés
Hirdetés

Debrecenből igazolt csatárt a DVTK Jegesmedvék

| 2021. 08. 01. | 15:31:00
Örül az új lehetőségnek.
Debrecenből igazolt csatárt a DVTK Jegesmedvék
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVTK Jegesmedvéknél folytatja pályafutását Mihalik András. A 18 esztendős, tehetséges csatár korábban játszott Kanadában és Finnországban is, legutóbbi idény során pedig a DEAC csapatában szerepelt - írja a dvtk.eu.  A debreceni születésű hokis a klub honlapjának elmondta: 

Tavasszal több lehetőség is felmerült a folytatást illetően, de úgy éreztem, hogy a DVTK hosszú távú tervei és legfőképpen a vezetőedző, Tokaji Viktor személye az, amely a fejlődésemet jelenleg legjobban segítené. Örülök, hogy 18 évesen lehetőséget kapok egy ilyen nagy múltú, nagyszerű szurkolótáborral rendelkező klub csapatában. Mindent el fogok követni, hogy stabil tagja legyek a csapatnak, szeretnék minél több jégidőt kiharcolni. A jégkorong mellett nagy kihívás lesz a tanulás és a sport összeegyeztetése, mivel szeptemberben megkezdem egyetemi tanulmányaimat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi szakán is.

Mihalik András szülővárosa, Debrecen csapatában nevelkedett, majd 2017 szeptemberében a kanadai Greater Toronto Hockey League-ben szereplő North York Rangers csapatához igazolt. A 2017/18-as szezont ott töltötte, majd ligán belül váltott csapatot és a Toronto Titans együtteséhez igazolt. Itt két szezont töltött el, játékával pedig sok csapat figyelmét felkeltette, aminek köszönhetően a legrangosabb kanadai junior ligában szereplő Niagara IceDogs draftolta őt 2020-ban. A kanadai topligában azonban nem tudott bemutatkozni, mivel a vírushelyzet miatt bizonytalan lett a bajnokság sorsa. Végül Észak-Amerika helyett Észak-Európában folytatta karrierjét és a legrangosabb finn ifjúsági bajnokságban, az U18-as SM-sarja ligában szereplő Kiekko-Vantaa lett az új csapata. A bajnokság kezdete után egy hónappal a finn hatóságok a járványhelyzetre hivatkozva felfüggesztették, majd el is törölték az igényt, így András hazatért és 17 évesen a DEAC Erste Ligás csapatában kapott szerepet 21 mérkőzésen és Magyar Kupa aranyérmet is szerzett. Emellett a klub utánpótlás csapataiban kiemelkedő pontátlagot hozott. A tehetséges játékos az elmúlt években a korosztályos válogatottaknak is erőssége volt, a legutóbbi évadban az U18-as és U20-as nemzeti csapatban is szerepelt - írja a dvtk.eu. 

Hirdetés
Hirdetés