Hirdetés

Hirdetés

Kiszenvedte a győzelmet a DVTK, kedden este folytatódik a harc!

nso.hu

2022.02.22. 08:00

Kiszenvedte a győzelmet a DVTK, kedden este folytatódik a harc!
(Fotó: dvtk.hu)

A végén az ETO kapus nélkül támadott az egyenlítésért.

Hirdetés

Mivel a DVTK csak a nyolcadik helyen végzett a jégkorong Erste Liga alapszakaszában, a legjobb nyolc közé jutásért is játszania kell. Igaz, kedvezményezett helyzetben van a Győr ellen, hiszen hazai pályán kezdi az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot, és a papírforma alapján joggal remélhetjük, hogy a mieink gond nélkül veszik az akadályt.

Ehhez képest hétfőn este igencsak nehezen született meg a miskolci győzelem. A DVTK csak az utolsó harmadban tudott ellenfele fölé nőni. A végén az ETO kapus nélkül támadott az egyenlítésért, és csak ekkor, üres kapus góllal tudta bebiztosítani a sikerét a borsodi együttes.

A párharc kedden folytatódik, amikor megint Miskolcon csapnak össze a felek.

DVTK JEGESMEDVÉK–UNI GYŐR ETO  4–2 (0–0, 0–0, 4–2)
Miskolc, 520 néző. V: Soós D., Haszonits, Muzsik, Szabó D.
DVTK: Duschek – Doetzel (1), Wehrs (1) / Kiss R., SZIRÁNYI B. 1 / Hadobás, Vojtkó / Farkas O., Pecsét – Parnham, SETO 1 (2), Walker 1 / Galajda, Galanisz, Hajnik / Elgestal, Mattyasovszky (1), Miskolczi / Farkas M., LÖVEI 1, Szabad. Edző: Tokaji Viktor
GYŐR: Tóth K. – Lendák, Tornyai / Bukor (1), Léránt / Kmec (1), Vas Márk (1) / Béres, Kováts – Bödök, Czakó, Szlama / Dézsi Bence, Schmál, TURBUCZ 1 / MADÁCSI 1, Páterka, Szalma / Majoross B., Nagy M., Odnoga M. Edző: Ladányi Balázs
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 4/0.
Kapura lövések: 32–25

Mesterszemmel

Tokaji Viktor: – Tipikus playoffmérkőzés volt. Idegesen kezdtünk, a sokat korcsolyázó és egyszerű hokit játszó Győr megnehezítette a dolgunkat. A harmadik harmad hullámzó játékot hozott, de minden kezdet nehéz, fontos, hogy sikerrel jutottunk túl az első felvonáson.
Ladányi Balázs: – Jól álltunk bele a meccsbe, kétszer is egyenlítettünk, utána viszont belerúgtunk önmagunkba. Azt mondtam a fiúknak a dudaszó után, hogy csak fél óráig beszélhetünk a találkozóról, utána már a keddi, második összecsapásra kell koncentrálnunk.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a DVTK Jegesmedvék javára.

DVTKjégkorongErste Liga

Hirdetés

Hirdetés