Debrecen testvérvárosában kisebb magyar csoda történhet

2016.05.03. 17:54

Debrecen testvérvárosában kisebb magyar csoda történhet

Az elnök szerint erre van esély.

Hirdetés

Kis meglepetést vár a magyar válogatottól a pénteken kezdődő oroszországi jégkorong-világbajnokságon Kovács Csaba, a magyar szövetség elnöke. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elmondta: nagyon erős ellenfelekkel találkoznak a vb-n, ráadásul a német és a francia válogatott nem eshet ki, mert jövőre házigazda lesz.

A miénk a legalacsonyabb világranglistás helyezés a mezőnyben, tizenkilencedikek vagyunk. A csapat mindig tudott szolgálni meglepetéssel az elmúlt időszakban, és a szurkolók és a szakma most is ezt a pici meglepetést várja. Ugyanakkor még az is lehet, hogy öt-hat ponttal sem sikerül a bennmaradás

- mondta az elnök, aki hangsúlyozta: szeretné, ha a csapat jövőre is az élvonalban szerepelne, de ezt a terhet nem teszik rá a játékosok vállára.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány kiemelte: az egy hónapos edzőtáborban napról napra, hétről hétre látták a folyamatos fejlődést. A kanadai szakvezető kitért rá, hogy a fizikai és a mentális felkészítés is nagy hangsúlyt kapott.

Tíz nap alatt hét mérkőzést játszunk, ezt modelleztük a felkészülés során. Azt kértük a játékosoktól, hogy higgyenek önmagukban, társaikban, edzőikben. Nincs veszíteni valónk. Nincs ugyan garancia a sikerre, de a játékosok az utóbbi időben egyre nagyobb önbizalommal látták el a feladatukat

- fogalmazott Chernomaz.

A magyaroknak szombaton a szlovák, vasárnap a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, majd május 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfelük Szentpéterváron.

A csoportellenfelek közül csak a franciákkal szemben pozitív az örökmérleg, ám ellenük is az utolsó 11 felvonásból csupán kétszer sikerült nyerni.

A magyar csapat akkor esik ki, ha a szentpétervári nyolcas utolsó helyén végez, vagy úgy lesz hetedik, hogy a 2017-es házigazda jogán védettséget élvező német vagy francia csapatot előzi meg és közben a moszkvai csoport hetedik helyezettjénél rosszabb a mutatója.

Az utazó csapat:
    kapusok:
Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Debrecen)
    hátvédek: Dudás Jesse, Sagert Kalvin (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor, Mestyán István, Stipsicz Bence (MAC Budapest), Szirányi Bence, Wehrs Kevin (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa, olasz)
    csatárok: Banham Frank, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Sioux Falls Stampede, amerikai), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Magosi Bálint (Briancon, francia), Nagy Krisztián, (MAC Budapest), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István (Klagenfurt osztrák), Vas János (Slavia Praha, cseh)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés