Aláírta! Egy amerikaival erősödött a magyar válogatott

2016.03.31. 18:03

Aláírta! Egy amerikaival erősödött a magyar válogatott

Szentpéterváron már játszhat is!

Hirdetés

A Fehérvár AV 19 jégkorongozója, Wehrs Kevin letette a magyar állampolgársági esküt, így minden akadály elhárult, hogy a hátvéd ott legyen a májusi, oroszországi A-csoportos világbajnokságon – írja a szekesfehervar.hu.

A Egyesült Államokban született Wehrs Kevin Daniel 2014 szeptembere óta a Fehérvár játékosa. A 27 éves védő a két év során meghatározó játékosa lett a fehérvári csapatnak, az osztrák bajnokság (EBEL) 2015–2016-os szezonjában ötvennégy mérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt és tizenöt gólpasszt jegyzett.

„Az elmúlt nyáron vetődött fel először annak a lehetősége, hogy magyar állampolgár legyek. Ez természetesen hatalmas boldogságot jelentett számomra, az pedig külön öröm, hogy szerencsére gyorsan magyar állampolgár lehettem. Ez egy óriási megtiszteltetés nekem! Két éve élünk Magyarországon, ez idő alatt pedig nagyon megszerettem az országot, amely tele van gyönyörű helyekkel és kedves emberekkel. Különleges élmény lesz a májusi világbajnokságon éppen az Egyesült Államok ellen jégre szállnom. A magyar hoki folyamatosan fejlődik, így nagyon örülök annak, hogy a magyar válogatott tagjaként bizonyíthatok az amerikaiak ellen!"

– mondta Wehrs Kevin Daniel a szekesfehervar.hu-nak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés