Minden jegy elkelt! Lázban a magyarok!

2016.02.09. 14:25

Minden jegy elkelt! Lázban a magyarok!

Egy debreceni is tagja a válogatottnak.

Hirdetés

Minden jegy elkelt a magyarok mérkőzéseire! A májusi A csoportos világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott telt ház előtt játszhat olimpiai selejtezőtornát csütörtöktől vasárnapig a Papp László Budapest Sportarénában.

A magyar jégkorong-válogatott mindent megtesz azért, hogy megnyerje az olimpiai selejtező budapesti tornáját. Mi vagyunk a legelőkelőbb helyen kiemelt csapat, és ennek megfelelően kell játszanunk, de a sportban nincs garancia a sikerre. Minden ellenfelünket tiszteljük, és célunk, hogy napról napra egyre jobban játszunk

- jelentette ki Rich Chernomaz szövetségi kapitány. A kanadai szakember a sikerrel megvívott krakkói divízió I-es vb-hez képest négy helyen változtatott a kereten. Több fiatal is bekerült a csapatba, például a 19 éves Stipsicz Bence, a 22 esztendős Könczei Áron, a Debreceni HK saját nevelésű hokisa és a 21 éves Vincze Péter.

A magyarok sorrendben a litvánokkal, az észtekkel, majd végül a lengyelekkel találkoznak a Papp László Budapest Sportarénában csütörtöktől vasárnapig. A tornáról - amelynek valamennyi mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport - csak a győztes jut az ötkarikás selejtezősorozat utolsó, szeptemberi körébe. Továbbjutás esetén valószínűleg Rigában lép pályára a Chernomaz-csapat Lettország, Németország és Ausztria ellen.

A budapesti olimpiai selejtező programja:
    csütörtök, 1. forduló:
Lengyelország-Észtország 16.00
Magyarország-Litvánia 19.30
    péntek, 2. forduló:
Lengyelország-Litvánia 14.30
Magyarország-Észtország 18.00
    szombat: szünnap
    vasárnap, 3. forduló:

Észtország-Litvánia 14.30
Magyarország-Lengyelország 18.00

A magyar keret:
kapusok:
Bálizs Bence (MAC Budapest), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (mindkettő Fehérvár AV19)
hátvédek: Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (Újpest), Mestyán István, Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence (mind MAC Budapest), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa)
csatárok: Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Andrew Sarauer, Vincze Péter (mind Fehérvár AV19), Hári János (Leksand), Könczei Áron (Debrecen), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sebők Balázs (KalPa), Sofron István (Klagenfurt), Vas János (Slavia Praha)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés