Hirdetés

Legyőzve bár, de törve nem

mti

2017.01.15. 17:26

Legyőzve bár, de törve nem
Lékai bízik a jobb folytatásban (Fotó: mti)

A magyar kézisek számára csak most kezdődik a világbajnokság.

Hirdetés

Az irányító Lékai Máté szerint a magyar férfi kézilabda-válogatottat nem törte meg, hogy a franciaországi világbajnokságon elveszítette első két csoportmérkőzését.

"Sok buta hibát követtünk el támadásban és védekezésben is. Hiányérzetem van, mert az eddigi két meccsünkből egyet meg kellett volna nyernünk. Ennél több van a csapatunkban, és ezt meg is kell mutatnunk"- nyilatkozta vasárnap Lékai.

A magyarok pénteken az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27-23-ra, szombaton az Európa-bajnoki bronzérmes horvátoktól 31-28-ra kaptak ki a roueni C csoportban.

Fazekas Nándor elárulta, hogy a játékosok némileg csalódottak, mert reménykedtek, hogy meglepetést okoznak és pontokat szereznek.

 "Közel álltunk hozzá, de a hibáink miatt nem sikerült. A világbajnokság számunkra most kezdődik igazán, most jönnek a legfontosabb meccsek. Chile kemény ellenfél, és Fehéroroszország legyőzésével nyilván megnőtt az önbizalma. Mindenképpen meg kell szereznünk a két pontot, és egy jó mérkőzésen meg is fogjuk szerezni" - szögezte le a Balatonfüred 40 éves kapusa.

A Magyarország-Chile csoportmérkőzés hétfőn 17.45-kor kezdődik Rouenban. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnöki Kupáért folytathatja szereplését. A magyar válogatott szerdán Szaúd-Arábia, pénteken pedig Fehéroroszország együttesével találkozik.
kézilabdavilágbajnokság

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti