Hirdetés

A Berettyóujfalu most elbukta a magyar bajnoki döntőt

2021.06.10. 12:24

A Berettyóujfalu most elbukta a magyar bajnoki döntőt
(Fotó: illusztráció)

A debreceniek a negyedik helyen végeztek.

Hirdetés

Hirdetés

A Haladás VSE fennállása során először nyerte meg a futsal NB I-et, miután a döntő negyedik, szerdai mérkőzésén házigazdaként 4-1-re legyőzte a Berettyóújfalu csapatát, és ezzel 3-1-re diadalmaskodott a párharcban.

Az első félidő derekánál a hazaiak szereztek vezetést, miután Nagy Kevin lövése Sándor Máté kapusról a hálóba pattant. Bár a kísérlet előtt a labda már teljes terjedelmében áthaladt az alapvonalon, a játékvezető megadta a gólt. A Haladás a folytatásban büntetőt hibázott, de később - az immár hatszoros bajnok - Dróth Zoltán akcióból növelte csapata előnyét. A szünet után Nagy Kevin bombagólt szerzett, majd Dávid Richárd volt eredményes, és bár a címvédő Berettyóújfalu átállt a létszámfölényes támadójátékra, Nagy Imre révén csupán a szépítésre futotta az erejéből.

A harmadik helyet a Magyar Kupa-győztes Veszprém szerezte meg, amelynek legeredményesebb játékosa, Tatai József lett a gólkirály 45 találattal.

A bajnokság végeredménye:
1. Haladás VSE, 2. MVFC Berettyóújfalu, 3. Balaton Bútor FC Veszprém, 4. Debreceni EAC, 5. ScoreGoal Kecskemét, 6. FTC-Fisher Klíma, 7. Újpest FC, 8. Nyírgyulaj KSE, 9. Aramis SE, 10. Dunaferr DUE Dutrade FC

A bajnoki örökrangsor:

  • 8-szoros: Rába ETO
  • 4-szeres: Berettyóújfalu
  • 3-szoros: Aramis SE, Cső-Montage BFC
  • 2-szeres: Gödöllői FK
  • 1-szeres: Rubeola FC Csömör, Külker FC, Haladás VSE
futsalBerettyóújfalu

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés