Hirdetés

Hirdetés

DVTK: kettős vereség – búcsú a nemzetközi porondtól

borsodihir.hu

2021.12.23. 14:31

DVTK: kettős vereség – búcsú a nemzetközi porondtól
(Fotó: fiba.com)

Esélyt sem hagytak a miskolciaknak.

Hirdetés

A diósgyőri kosaras hölgyeknek már a Brno elleni hazai mérkőzésen is a távoli dobásokkal gyűlt meg a bajuk. Részben ennek is ”köszönhették” az akkori négypontos vereségüket, 57–61. A visszavágón újra az egyik legnagyobb hibaszázalékot a hárompontos kísérletek jelentették a miskolciaknál. Ez pedig azt eredményezte, hogy a csehek már a nagyszünetre is összedobáltak egy jelentősnek sem, de elhanyagolhatónak sem mondható hétpontos fórt. A harmadik negyed pedig aztán feltett a pontot az i-re hazai szempontból, ezt az etapot ugyanis 16 egységgel nyerték meg a hazaiak, akik a befejező játékrészre kiengedtek, de még ez is belefért a számukra már ekkor.

76–69-re kikapott, és ezzel kiesett a Diósgyőri VTK az Európa-kupa további küzdelmeiből.

Női kosárlabda, Európa-kupa, rájátszás a nyolcaddöntőért, visszavágó:
ZABINY BRNO (cseh)–DVTK 76–69 (16–14, 19–14, 27–11, 14–30)
Brno, 400 néző. V.:
Maklin (orosz), Ignaciu (ciprusi), Katic (horvát)
BRNO: HAMZOVÁ 8, Záplatová 2, HOLMES 15, STOUPALOVÁ 24/9, JURCENKOVÁ 14. Csere: Galicková, Grigalauskyte 13, Beranková. Edző: Viktor Prusa
DVTK: Vorpahl 9/3, Aho 5, Jovanovics 17/9, HAYES 23, KISS A. 11. Csere: Kányási 2, Bernáth 2, Tóth F. Edző: Völgyi Péter

MESTERMÉRLEG
Viktor Prusa:
– Több mint három negyeden keresztül nagyszerűen játszottunk, jó ritmusban, aztán azt hittük, hogy vége a meccsnek, de nem így történt, a DVTK óriásit harcolva nagyon felzárkózott, de összességében nem volt veszélyben a továbbjutásunk. Nagyon boldogok vagyunk, mert egy remek együttest vertünk meg kétszer is.
Völgyi Péter: – Sajnálom, hogy nem sikerült idegenben kiharcolni a továbbjutást. Kicsit súlytalanok voltunk ezen a mérkőzésen, s a rotációban is szűknek bizonyultunk ehhez a bíráskodáshoz, amit kaptunk. Ez nem panaszkodás, ezt sajnos nem reagáltuk le jól. Két percen belül tudtunk 15 pontot dobni, de közben előtte hat percen át nem szereztünk kosarat.
DVTKnői kosárlabda

Hirdetés

Hirdetés