Hirdetés

Hátrányban a bajnoki elődöntőben a Diósgyőr

borsodihir.hu

2022.03.30. 11:06

Hátrányban a bajnoki elődöntőben a Diósgyőr
DVTK: hajszálnyi esély sem mutatkozott a győzelemre (Fotó: DVTK)

Kiütéssel győzött a Sopron a DVTK ellen.

Hirdetés

Hirdetés

Parádés mérkőzést játszott egymással a Sopron és a Diósgyőr március 29-én este a női kosárlabda magyar bajnoki elődöntőjének első mérkőzésén.

Jó egyéni teljesítmények, női meccsre ritkán jellemző pontzuhatag, és nagy küzdelem jellemezte a találkozót – kezdetben.

Nyolcpontos előnyre tett szert az első negyed végére a hazai gárda (17–9), majd a nagyszünetre négy egységre tudott felzárkózni a Diósgyőr (30–26).

A harmadik negyed ismét a soproniakról szólt, mellyel el is döntötték a találkozó kimenetelének a sorsát, hiába próbált visszakapszkodni a DVTK együttese, csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

Végül 68–49-re győzött a Sopron, és 1–0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban.

Folytatás április 1-jén Miskolcon.

Női kosárlabda, NB I/A, Elődöntő 1. mérkőzés:
Sopron–DVTK 68–49 (17–9, 13–17, 26–9, 12–14)
Sopron, 700 néző. V.:
Kapitány, Nagy V., Tőzsér
Sopron: JANUARY 17/6, WILLIAMS 13/9, Czukor 7/3, Brooks 8/6, HATÁR 13. Csere: Fegyverneky 4, Dolson 4, Varga A. 2, N. Jovanovics
Edző: Gáspár Dávid
DVTK: Vorpahl 5, Bernáth 8/6, Aho 2, M. Jovanovics 3, GREEN 10. Csere: Kányási 6, Kuster 7, Kiss A. 8/6
Edző: Völgyi Péter

MESTERMÉRLEG
Gáspár Dávid:
– A győzelemnek örülök, viszont ha ennél a pontnál leragadnék, pontosan azt a fejlődési folyamatot állítanám meg, amibe belekezdtünk. Voltak pozitív szakaszok, amiért dolgozunk, ami még hatékonyabbá teszi a játékunkat, de egy utolsó negyedet nem lehet egy Final4-ra készülő, illetve miskolci út előtt álló csapatnak így zárni! A kupadöntő ékes bizonyítéka volt annak, melyek azok a területek, amelyekben fejlődnünk kell. Ebben, nevezetesen a lepattanózásban ma alul maradtunk. Sok eladott labdára kényszerítettük őket, a kapott pontokkal elégedettek lehetünk, de tudatosabbnak kell lennünk. Borzasztó kemény mérkőzés volt, ugyanilyenre számítok pénteken is. Köszönjük a gratulációt, megyünk előre!
Völgyi Péter: – Gratulálok a Sopronnak! Két negyedet sikerült jól játszanunk, de a védekezés váltásokat nem reagáltuk le jól. Nem tudom, hogy képesek leszünk-e okosabb döntéseket hozni ezen szituációkban legközelebb, mert ez lehet majd döntő. Tudatosan készültünk arra, hogy lelassítsuk ellenfelünket, de az extra gólokat ma a Sopron érte el, és összességében teljesen megérdemelt a sikere. Próbálunk három nap múlva Diósgyőrben javítani.
DVTKDiósgyőrnői kosárlabdaelődöntők

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés