Hirdetés

Nettó bérükkel fotózkodnak a pedagógusok a Facebookon

borsodihir.hu

2019.07.23. 11:38

Nettó bérükkel fotózkodnak a pedagógusok a Facebookon
(Fotó: Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata Facebook-oldala)

Annyit keres egy fiatal tanár, mint egy kezdő gyorséttermi dolgozó.

Hirdetés

Hirdetés

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata fotókampányt indított a Facebookon és az Instagramon, hogy konkrét példákkal szemléltesse, a kormány hangzatos narratívája ellenére sok tanárnak nem emelkedett a bére, vagy ha emelkedett is, még mindig nagyon alacsony – szúrta ki a 444. A szervezet felhívásában a következő áll:

„A kormány hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsülésével kapcsolatban. A pedagógusok hatodik éve nem kapnak béremelést, ezenkívül a nevelést, oktatást segítő kollégáink bérei még ennél is megalázóbbak. Mi most kitesszük azt, amit hazaviszünk, ezért hány évet tanultunk és hány év gyakorlat áll mögöttünk. Mi készülünk a tanévre. Hosszú küzdelemre készülünk, de küzdeni azt tudunk, most épp a bérünkért fogunk.”

Az akció július 21-én indult, és a tanítók, tanárok többsége saját magáról készült fotót tölt fel, melyen táblát tartanak a kezükben, ráírva a nettó fizetésüket, valamint a felsőoktatásban és a pályán töltött éveik számát írják fel.

Galéria

fizetéstanár

Hirdetés

Szóljon hozzá!