Hirdetés

Mennyije van Gyurcsánynak? Kíváncsi a Fidesz

2020.02.11. 13:24

Mennyije van Gyurcsánynak? Kíváncsi a Fidesz
Gyurcsány Ferenc (Fotó: mti)

Rablóprivatizációt emlegetnek.

Hirdetés

Hirdetés

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen a Fidesz-KDNP, mert a kormánypártok szerint tisztázni kell, hogy "ki-be röpködnek milliárdok és százmilliók" a DK elnöke körül - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István azt mondta, az elmúlt napokban hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza "zavaros vagyonnyilatkozatát", ez nem történt meg, pedig "valami nagyon nem stimmel" a DK elnökének pénzügyei körül. Hozzátette:

Gyurcsány Ferenc, aki szereti a nép egyszerű gyermekeként beállítani magát, az elmúlt négy évben több mint 2 milliárd forintot vett ki Altus nevű cégéből.

Az ellenzéki politikus 641 millió forintért vásárolt értékpapírt, csak a foglaló volt 225 millió forint "egy titokzatos ingatlanért", továbbá "300 millió forintos osztalékadót emleget, meg hogy 200 millió forintot Gyurcsányné vagyonnyilatkozatában kell keresni" - sorolta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A DK elnöke azt is állítja - folytatta -, hogy 100 millióért "csinosította ki" az Apró-villát, "egy 100 milliós ház is felbukkan Kötcsén", továbbá közlése szerint 70 millió forintot költött a gyermekei iskoláztatására, 80 milliót pedig a gyermekei lakására.

Gyurcsány Ferenc ezekhez a milliárdokhoz "rablóprivatizációnak köszönhetően" jutott hozzá, "a régi pártállami kapcsolatait kihasználva".

- mondta a  kommunikációs igazgató azt mondta: "akárhogy osztunk-szorzunk", azt látni, hogy Gyurcsány több százmillió forinttal nem tud elszámolni, a cégéből kivett ugyanis 2 milliárd forintot, de messze nem költött el ennyit, a különbözet viszont nem jelenik meg a vagyonnyilatkozatában, ezért tartják indokoltnak az eljárást.

Gyurcsány Ferencvagyonnyilatkozat

Szóljon hozzá!