Jobb, ha az idősek nyitásra mennek a postára

MTI

2020.11.25. 11:57

Jobb, ha az idősek nyitásra mennek a postára
Új intézkedések a postahivatalokban

Újra bevezetik az egyedi várakozási rendet.

Hirdetés

Hirdetés

November 26-tól az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek, ezért az idősek számára javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek – közölte a Magyar Posta. 

November 25-i közlésük szerint – a fertőzésveszély csökkentése érdekében – újra bevezetik az egyedi várakozási rendet. Ennek értelmében egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többieket arra kérik, hogy a bejárat előtt, egymástól legalább 1,5 méteres távolságra várakozzanak. Az ügyfelek beléptetését, irányítását – ahol szükséges – egy postai munkatárs segíti majd.

A Magyar Posta továbbra is megtartja a korábban meghozott védőintézkedéseket: érintésmentes kézbesítéssel adják át a postai munkatársak a személyes átvételt igénylő küldeményeket, aláírás helyett igazolványadatok bemutatásával. A postákon, kézbesítéskor, az üzemekben és az irodákban is kötelező a maszk használata, a nagy létszámú telephelyeinken a beérkezéskor rendszeres a testhőmérsékletmérés.
postajárványkoronavírusidősek

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés