Koronavírus: az ember nem adat - megható és szép kezdeményezés a világhálón

Szabolcsihír

2021.04.22. 17:44

Koronavírus: az ember nem adat - megható és szép kezdeményezés a világhálón
Sokféleképpen emlékeznek az áldozatokra, a Nyíregyházi Egyetemen tavaly annyi mécsest gyújtottak, ahány áldozatot akkor követelt a víruskkor v

Mert a számok mögött arcok, életek, szerelmek, anyák, apák vannak.

Hirdetés

Hirdetés

Immár több mint egy éve naponta várjuk, halljuk az adatokat arról, hány honfitársunk fertőzödött meg, került kórházba, lélegeztetőgépre. A leginkább szívszorító szám, amikor elmondják, hány beteg teste adta fel a küzdelmet a gyilkos kórral. Mostanra csaknem annyian, mint Szerencs és Sátoraljaújhely lakossága együtt.

Nagyon szép és megható kezdeményezés indult el az interneten "ember nem adat" címen. Az oldalon minden eddigi áldozatot egy rajzolt arc jelez. Minden egyes napnál annyi arc, ahány áldozat volt aznap

"A koronavírus világjárványban már több tízezer honfitársunk vesztette életét. Ez nem pusztán egy szám. Nem adat. Életek. Szeretnénk arcokat, sorsokat kapcsolni a pandémia áldozatainak sorszámaihoz, elmondani, kik voltak ők, emléket állítani nekik" - írják az oldalon. 

Már több helyen jelentek meg fotók az áldozatokról. Akik apák, anyák, nagymamák, nagyapák, voltak, akiket szerettek, és akiknek elvesztése nagyon fáj.

Az áldozatok között találjuk az április 9-én elhunytak között Igaly Diána portréját, aki magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja, olimpiai, világ- és Európa-bajnok koronglövő volt. 56 évesen hunyt el, családja és a nemzet gyászolja - írták róla.

koronavírus

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés