Miskolcon született az ország első örvös magábéja

Borsodihír

2020.10.28. 10:12

Miskolcon született az ország első örvös magábéja

Ey éve érkezett a csapat a borsodi megyeszékhelyre.

Hirdetés

Még nincs egy éve, hogy állatkertünk örvös mangábé csapata megérkezett, ám ez idő alatt is igen mozgalmas életet éltek már. Ez alatt nemcsak az értendő, hogy kifutójukban állandóan aktívak, amivel a látogatók körében is gyorsan népszerűek lettek, hanem az is, hogy míg a közelmúltban a legidősebb kölyök, Maja egészen Angliáig utazott, hogy ott saját családot alapíthasson, addig szeptember végén világra jött az első miskolci mangábé kölyök is. Ráadásul ez a kölyök az első örvös mangábé, amely Magyarországon született.

Valerius és Sina, a csapat két felnőtt állata már gyakorlott szülőknek tekinthetők, hiszen korábban négy kölykük született, akikkel együtt érkeztek Berlinből tavaly év végén.

A két mangábé immár azonban ötszörös szülő lett. A kölyök születése várható volt, hiszen korábban is rendszeresen időközönként jöttek a világra kölykeik, másrészt az anya vemhessége az utóbbi hetekben jól látható volt.

Szeptember 22-én napközben, a kifutójuk egy rejtett zugában jöhetett a világra a család legifjabb tagja, hiszen a gondozójuk az esti zárásnál figyelt fel rá, hogy az anyja hasán kapaszkodva egy újszülöttel ismét hattagúra gyarapodott a csapat. Az idei évben mindössze 2 kölyök született Európa állatkertjeiben, az egyik Hollandiában, míg a másik Miskolcon.
Miskolci Állatkert

Szóljon hozzá!

Hirdetés