Hirdetés

Hirdetés

Hurrá! Láthatjuk az évszázad meccsét!

2015.04.01. 11:01

Hurrá! Láthatjuk az évszázad meccsét!

Május 2-án éjszaka bűn lesz aludni.

Hirdetés

Magyarországon a Sport1 közvetíti élőben az évszázad bokszmérkőzését, a Floyd Mayweather-Manny Pacquiao összecsapást - erősítette meg a csatorna. A találkozót május 2-án rendezik meg Las Vegasban.

Amerikai becslések szerint akár 400 millió dolláros díjalap is összejöhet a mérkőzésen. A két bokszoló szóban évek óta laposra verte egymást, május 2-án azonban végre az öklöké lesz a főszerep.

Az elmúlt tíz évben ők ketten váltogatták egymást a súlycsoportoktól független világranglista élén, most viszont váltósúlyban eldöntik, a valóságban melyikük a jobb. Mayweather a WBA és a WBC, Pacquiao pedig a WBO övét teszi kockára, de a tét ennél sokkal nagyobb. Az, hogy ki nevezheti magát joggal az elmúlt évtized legjobb profi ökölvívójának.

A Sport TV jóvoltából a történelmi jelentőségű ütközetet Magyarországon is élőben lehet nyomon követni. A magyar idő szerint május 3-án hajnalban rendezendő gálán már az előmeccsek is élőben kerülnek képernyőre, de a fő attrakciót minden kétséget kizáróan Mayweather (47-0, 26 K. O.-T. K. O.) és Pacquiao (57-5-2, 38) csatája jelenti majd.

Több mint öt éve próbálják tető alá hozni a mérkőzést, az érdekek azonban csak az idén „találkoztak”. A bevételen 60-40 százalékban osztoznak (Mayweather kapja a nagyobb részt), a televíziós nézettség vélhetően minden rekordot megdönt, az összes belépőjegy és vegasi hotelszoba pillanatok alatt gazdára talált, úgyhogy már csak tényleg egy dolog van hátra. Hogy Jimmy Lennon Jr. ringszpíker beleüvöltse a májusi éjszakába: „It’s show time!”      

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés