Hirdetés

Hirdetés

Szenzáció! Egy magyar is szorítóba lép az évszázad meccse előtt

2015.04.16. 12:28

Szenzáció! Egy magyar is szorítóba lép az évszázad meccse előtt

Ez olyan, mintha egy magyar focista a Barcelonába igazolna.

Hirdetés

Bedák Zsolt is ringbe lép május 2-án, a Las Vegasban sorra kerülő bokszgálán, amelynek főmérkőzését a jelenkor két legjobb profi ökölvívójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. és Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao vívja egymással. 

A Felix Promotion csütörtöki közleménye szerint az MGM Grandben rendezendő eseményen összesen hat összecsapás szerepel a programban, s ezek közül az egyik lesz Bedák Zsolté, aki a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoka. A menedzseriroda kiemeli, hogy magyar ökölvívó még soha nem bokszolt ilyen rangos eseményen, melyet az HBO élő közvetítésének köszönhetően több száz millióan láthatnak majd világszerte. Bedák ellenfele a Boksz Világtanács (WBC) kispehelysúlyú világbajnoka, a mexikói Léo Santa Cruz lesz, akivel tízmenetes csatát - nem címmérkőzést - vívhat majd. 

"Egész pályafutásom alatt ilyen lehetőségre vártam. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megadatott. Mindent meg fogok tenni, hogy továbbra is büszkék legyenek rám a magyar ökölvívást kedvelők."

- mondta Bedák Zsolt, aki amatőrként Eb-bronzérmet szerzett. Rácz Felix promóter úgy fogalmazott, hogy ez pályafutása eddigi legértékesebb mérkőzés-kötése.  

"Ez olyan, mintha egy magyar futballistát leigazolna a Bayern, a Barcelona vagy a Real felnőtt csapata és egyből lehetősége nyílna a BL-döntőben játszani. Nem volt egyszerű az amerikaiakkal megállapodni, de végül sikerült kompromisszumot kötnünk egymással."

- nyilatkozott Rácz Félix, akivel Las Vegasba tart Erdei "Madár" Zsolt, Philippe Fondu és Bertók Róbert is.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés